tiistai 11. elokuuta 2015

Grande finale

Jälkikurssin viimeinen kerta oli tänään. Tosi harmi, oishan tuota mielellään jatkanut pitempäänkin. No, treenit kumminkin jatkuvat ja kurssilta saikin hyvät eväät jatkaa harjoituksia itsenäisesti. En muista, olenko aiemmin maininnutkaan, että käymme pääsääntöisesti Koirakoulu Kisman kursseilla sekä tokossa että PK-puolella. Vetäjällä, Katjalla, on kertynyt paljon kokemusta myös schapeista ja hän ymmärtääkin näiden lentävien hollantilaisten mielenliikkeitä mainiosti :). Katja vetää siis myös torstaina alkavaa esine-etsintää.

Kurssilla olikin tänään oikein "finaalin makua", sillä Neppukin pääsi ensimmäistä kertaa vieraan ihmisen tekemälle jäljelle. Tehtiin kaikille koirille jäljet "ristiin", eli yksikään koira ei ajanut "omaa" jälkeä. Nepun jäljellä oli kuusi keppiä ja kulmia, sekä myös polku-urien ja ojien ylityksiä. Kylläpä jänskättikin lähteä metsään, kun ei yhtään tiennyt, mitä tuleman pitää!

Neppu nosti janalta jäljen hienosti (ja oikeaan suuntaan, jes!) ja lähti heti hanakasti ajamaan. Ihan kokonaisuudessaankin jäljen ajaminen oli jotenkin määrätietoisen tuntuista, ja polku-urat sekä ojat ylitettiin aivan heittämällä ja oikein. Keppien nostossa olisi ollut toivomisen varaa, se meni ekasta kepistä vaan yli. Seuraavat kepit se merkkasi, mutta ilmeisesti jäljen ajaminen oli niin houkuttelevaa, että se vain tosiaan merkkasi kepit ja aikoi jatkaa matkaa. Pyynnöstä se kuitenkin nosti. Jonkun kepin kohdalla se etsi hetken, sai siis ilmeisesti hajun siitä, mutta yritti sitten lähteä kumminkin jatkamaan jäljestystä, kun keppiä ei heti löytynyt. Jonkun kepin se nosti ihan itsekin. Kaikki kuusi keppiä löydettiin, eli koira jäljesti ihan oikein, mutta minun taskuuni Nepun nostoista päätyi neljä keppiä. Ja loppupurkista mentiin vauhdilla ohi, se ei meinaa malttaa siis lopettaa jäljestystä edes makkarapalkalle...

Täytyy nyt syksyllä ottaa oikein teemaksi keppijäljet, josko saataisiin varmuutta keppien nostoon myös "oikealla" jäljellä. Taidan kokeilla seuraavalla kerralla niin, että tehdään yksi tai muutama keppijälki ennen varsinaisen jäljen ajamista. Josko se orientoituisi nostamaan niitä keppejä sitten sieltä metsästäkin. Ja välillä pitää pyytää joku muu tekemään jälkeä meille. Toivotaan pitkää ja lämmintä syksyä, niin saadaan treenata vielä paljon ennen talvitaukoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...