lauantai 31. joulukuuta 2022

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna! 

Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti", ihan tietoisesti välttelin ottamasta treenaamisesta ja kisaamisesta minkäänlaista stressiä, tehtiin sen verran kuin oikeasti huvitti ja jätettiin pitemmät kisareissutkin ihan minimiin.

Jotenkin tuntuukin hullulta, että tämä vuosi oli tuloksellisesti (titteleissä mitattuna) varmaan paras ikinä! Koirat saavuttivat yhteensä 9 titteliä (koulareita ei lasketa), joista 5 näyttelyistä ja 4 rallysta! Ilona

Kisasi vielä keväällä voittajaluokassa rally-tokossa kahden startin verran ja nousi mestariluokkaan. Se sai koularit RTK3 ja RTK4 ja saavutti yhteensä neljässä Suomen rallyn MES- startissa yhden valiotuloksen (97p). Se osaa ihastuttaa tuomarit rallyssa niin, että sai useamman TP:n eli tuomaripalkinnonkin.

Heinäkuussa otin Ilonan Inkerille "matkaseuraksi" Ruotsin rallykisoihin, vaikka ei sen kanssa sitä lajia oltu edes ennen kisailmoa treenattukaan... Kalixissa käytiin kahden päivän aikana kahdet tuplakisat, ja aika uskomattomasti Ilona veti sieltä kolme rallySertiä (90p tai yli tuloksia)! Niillä saatiin anoa ensin Ruotsin rally-tokovalion arvo SE RTVA, jonka jälkeen sillä yhdellä "roikkuvalla" Suomen valiotuloksella saavutettiin myös FI RTVA! Yhteensäkään Ilonalla ei ole Suomesta kuin 14 rallystarttia (kaikki luokat huomioiden), joten voisi sanoa, että "halpa" valio :).

Näyttelyissä Ilona kävi peräti 5 kertaa ottaen kaksi Sertiä ja kaksi vara-Sertiä. Eniten tietysti ilahdutti huikea Messarireissu, kun Ilona sai rodun hollantilaiselta erikoistuomarilta Sertin ja vielä "pääpäivänä" Pohjoismaiden voittajasta vara-Sertin!

Täytynee ensi vuonna kokeilla Ilonalle sitä viimeistä näyttelysertiä, kun nyt kerran kaksi jo on kasassa.

Inkeri

Ei kisannut Suomessa missään lajissa kertaakaan eikä käynyt näyttelyissä. Ruotsin puolella Inkerille kertyi yhteensä kuusi rallystarttia, joista onnistui saamaan kaksi valionarvoon oikeuttavaa tulosta -> SE RTVA. Muuten se pyöri mukana treeneissä ja keskittyi hauskuuttamaan erinäisillä tempauksillaan... Hyvin kuvaavaa näille sen tempuille on esimerkiksi yhden Ruotsin rallyn tuloslapun tuomarin terveiset: Härlig glädje och samarbetsvilja. Tulos: 52 pistettä (ei siis jäänyt kuin vaivaiset 38 pistettä tuloksesta:). Ei ihan kanna tuo yhteistyöhalukkuus aina huippusuorituksiin tässä tapauksessa...Neppu

Tuli veteraani-ikään elokuussa. Suomessa kisasi Noseworkissa neljästi KEK1 -kokeissa ja saavutti yhden 100p tuloksen.

Kävi kesäkuussa Ruotsissa yhdet rallyn tuplakisat ja sai molemmilta radoilta valionarvoon oikeuttavan tuloksen ->SE RTVA.

Näyttelyissä Neppu kävi yhteensä neljästi (veteraaniluokkaiän saavutettuaan), joissa otti kolme veteraani Sertiä -> FI VMVA. Messarissa Nepulle tuli aikamoinen jättipotti, se oli kahtena päivänä ROP & ROP-VET (+sai molempina päivinä Nord Sertin), joten plakkariin sieltä tuon vetskuvaliotittelin lisäksi HeW-22, HeVW-22, PMV-22 ja PMVV-22!Ohjaajana minulle näistä seikkailuista kertyi

-6kpl Suomen rallystartteja (Ilona)

-12kpl Ruotsin rallystartteja (Ilona, Inkeri, Neppu)

-4 nosework koetta (Neppu)

-9 näyttely-ympyrän juoksua (Ilona ja Neppu)

Ei siis mitenkään hurja määrä. Ensi vuonna jatkettaneen samaan malliin, treenaillaan kun huvittaa ja kisaillaan jos siltä tuntuu. Todennäköisesti ainakin noseworkissa kisataan ja näyttelyissä käydään. Tokon mahdollinen valionarvouudistus on saanut ajatukset myös sille suunnalle taas. Ulkomailla saatetaan käydä kisaamassa, siitä sitten enemmän mikäli toteutuu (asiaa haastaa lievä kielimuuri).

Muutoin vuosi on sisältänyt lenkkeilyä ja yleistä hurvittelua keskenään ja porukalla. Iso kiitos kultapossukerholle ja meidän Ruåtsin rallyn treeniporukalle! Mehän leivottiin valioita länsirajan molemmilta puolilta niin, että en edes osaa laskea montako! 

Seuraavan kuvakimaran myötä toivottelemme kaikille mukavaa uutta vuotta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...