Neppu

POHJ MVA FI MVA FI RTVA FI VMVA SE MVA NO MVA SE RTVA HeJW-15 HeW-15 JV-15 V-15 V-16 HeW-22 HeVW-22 PMV-22 PMVV-22 
SCABBERS AFRODITA

Synt. 10.08.2014

Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (14.1.2020)
  Lonkat: A /A
Kyynärät: 0/0
Polvet:0/0
Selkä: LTV0
Sydänkuuntelutulos: ei, oireeton
gPRA: ++ (terve, ei kantaja)
HUU: terve, kantaja
Maksa-arvot: normaalit
CK: normaali

Neppu KoiraNetissä


Lahti SSKY Er 8.9.2019
ROP & BIS2


Muuta:

Vuoden 2015 schapendoes -kilpailussa sija 4, paras narttu
Nosework 1-luokan hajutesti suoritettu
RTK4
TK3

Neppu oli kauan ja hartaasti odotettu pentu. Se syntyi samalla aikaa, kun Kaapon kanssa oltiin Messarissa voittamassa Maailmanvoittaja-titteliä. Kehästä tultuani oli puhelimessani viesti ja kuva: "kaksi musta-harmaata narttupentua". Taisin heti samalla hetkellä tietää, kumpi pennuista muuttaisi meille asumaan, sillä Neppu oli jo heti syntyessään ilmetty isänsä (Kaapon siis) kopio.

Ulkonäköön ne yhtäläisyydet sitten kuta kuinkin loppuvatkin: siinä, missä Kaapo on rauhallinen ja säyseä, tämä likka on tulta ja tappuraa. Se menee eikä meinaa, näkee, kuulee ja reagoi kaikkeen. Siinä on potkua niin paljon, että meinaa lentoon nousta. Kotona se häärää ja värkkää, mutta on silti jättänyt esim. huonekalut ja seinät rauhaan. Lasten kanssa se jaksaisi leikkiä ikuisuuksiin ja epäschapemaisesti se rakastaa noutoleikkejä yli kaiken (ja noutaa mitä tahansa, mitä sille heitetään). Nepun luonne onkin aivan verraton mitä erinäisimpiin harrastuksiin, jahka toivottavasti iän myötä ylimääräinen hössääminen vähenee ja keskittyminen ei kaadu jokaiseen ohi lentävään perhoseen. (Edit. 7/2016: hössääminen ei ole vähentynyt yhtään, mutta tekemiseen keskittymisessä ollaan edistytty huomattavasti).

Nepun kanssa harrastetaan tokoa, canicrossia, Noseworkia, rallytokoa ja Pk-jälkeä, näyttelyissä käydään myös välillä. Ykkösharrastukseksi on muotoutunut toko, jossa alokas-  ja avoin luokka suoritettiin kevään ja kesän 2016 aikana. Tavoitteet on tässä harrastuksessa asetettu kuitenkin paljon korkeammalle. Nepussa on monia piirteitä, jotka tekevät harrastamisen sen kanssa erityisen mukavaksi: se on sitkeä, ohjaajakova, älykäs ja sillä on kykyä työskennellä myös itsenäisesti.

Päivitys 9/2017. Kesän 2017 agendana oli Nepun kanssa kisata tokoa voittajaluokassa. Kaksi ekaa koetta käytiin ottamassa tuntumaa nollatuloksilla, mutta kolmannessa kokeessa elokuussa saatiin ensimmäinen ykköstulos (282,5p KP) ja kilpailuoikeus erikoisvoittajaluokkaan. Samalla kesän aikana kilpailtiin myös sivulajissamme Rally Tokossa RTK1 ja edustettiinpa myös Suomen Schapendoes -yhdistyksen joukkueessa Rallyn SM-kisoissa Seinäjoella. Matka jatkuu, talven tavoitteena on RTK2 (edit. 28.4.2018 koulari saavutettu, rallyt jatkunevat jossain vaiheessa voittajaluokassa) ja tokon puolella harjoitellaan liikkeitä kuntoon erikoisvoittajaan. Muutamassa voittajan kokeessa vielä mahdollisesti käydään hakemassa koerutiinia.

8/2018. Neppu saavutti kesäkuun lopussa tottelevaisuuskoulutustunnuksen TK3. Matka jatkuu kohti erikoisvoittajaluokkaa!

Marraskuussa 2018 Neppu sai ensimmäisen pentueensa (4u + 4n). Nepun kasvattaja liisasi sen, joten pennut rekisteröitiin Scabbers -kennelnimelle.

Neppu erkkarissa 15.7.2015
Helsinki Winner 5.12.2015 VSP, Sert, HeJW-15, HeW-15
Neppu erkkarissa 2016 NUO eri/2 SA. Kuva Henna MattilaVoittaja -16TOKO VOI1 KP 12.8.2017


Tokon rotumestikset 25.11.2017 Janakkala VOI1 KP
Kuva Tuija Laurila

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...