sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Harjoituspäiväkirjaa tunnarista...

Perjantain aamuharjoitus, tunnari vol. 4. Aloitettiin purkkien avulla, neljä purkkia, neljä kapulaa. Merkkasi oman varmasti. Otettiin purkit pois. Laitettiin kapuloita riviin ja neliömuodostelmaan. Ilman jarrunameja se kolauttelee vääriä, eli käytämme vielä jarruja. Nyt ollaan käytetty koko ajan samoja kapuloita, eli oma on jo tosi vahvasti hajustunut. Illalla kokeillaan vaihtaa uudet kapulat.
Perjantai-illan bileet. Joo-o. Vauhti tuo vaikeuksia, sano.
Neppu oli aivan totaalisen liekeissä, kun otettiin kapulat esiin. Purkitkin meinasivat aluksi lennellä, eikä jarrujuustoista ollut juuri iloa. Sain sen jollain lailla asettumaan, mutta kun poistettiin purkit ja aloitettiin kolmella, se kolautteli kaikkia nokan eteen sattuvia kapuloita. Nostikin vääriä :(. Vaihdettiin uudet puhtaat kapulat, paitsi oma pidettiin samana vanhana, ja sitten homma alkoikin sujua, mutta jarruja sai käyttää kyllä oikein huolella. Tehtiin semmonen juustopolku koiralta palikoille, ja saatiin onnistuneita nostoja neljällä kapulalla.
Huomenna täytyy saada aikaiseksi rauhallisempi treeni.

Lauantaina tehtiin kaksi treeniä. Käytettiin uusia, puhtaita kapuloita. Treenit menivät oikein mallikkaasti, jarrunamit ovat tässä vaiheessa tosi tärkeitä, ettei kolauttele mennessään jokaista kapulaa. Illalla meillä oli jo 5 kapulaa, tehtiin rivi- ja ympyrämuodostelmia. Oma nousi hyvin.
Tähän saakka olen hajustanut "omaa" ihan kunnolla, eli hieronut ensin kädessä makupaloja ja sen jälkeen kapulaa. Varmaan jatketaan näin vielä jonkun aikaa, että vahvistuu tuo maltillinen nenätyöskentely.

Sunnuntaina aloitettiin treeni heti ilman kuppeja. Valitsin harjoitusajankohdan niin, että Neppu oli rauhassa makoilemassa, eikä ehtinyt hirveästi innostua kun otin kapulat esiin. Kolmella aloitettiin, lisättiin neljäs ja viideskin kapula, tehtiin riviä ja ympyrää. Kokeiltiin ilman jarrujakin, kun koira pysyi rauhallisena. Hyvin toimi, ei edes kolautellut vääriä!
Toinen treeni tehtiin niin, että otettiin uudet puhtaat kapulat, omaakin hajustin vain hetken kädessäni. Kolmesta lähdettiin liikkeelle, oikea nousi. Lopuksi oli viisi kapulaa rivissä. Huomasi, että sen piti tehdä enemmän nenätyötä, kun omassa ei niin paljon hajua ollutkaan. Oikea nousi kuitenkin joka kerta, se tarkisteli koko rivin, mutta ei edes kolautellut vääriä kertaakaan! JES!

Nyt olen tainnut löytää itselleni sopivan keinon opettaa tunnaria. Nuo purkit menee jotenkin mun kaaleen hyvin, koirallehan se on varmaan se ja sama, miten asia sille opetetaan. Ehkä tää siirretään nyt hallille purkkien kera tää harjoittelu, siitä sitten pikku hiljaa purkit pois siinäkin ympäristössä?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...