tiistai 3. marraskuuta 2015

Tokovalmennusta ja tunnaria

Pikaista muistiota Neppisreeneistä.

Tokovalkussa oli tällä viikolla aiheena nouto. Neppu noutaa hyvällä vauhdilla, oon käyttänyt nyt Kaapon vähän painavampaa kapulaa, niin kuljetus on siistimpää. Ihan en vielä luota, että se malttaa käskyn alla odottaa kapulalle lähetystä, mutta lievä paine narussa (käytän kimppatreeneissä sellaista ohutta kaulaimellista näyttelyremmiä varmuuden vuoksi...) ja se pystyy odottamaan. Luovutusta en ole vielä ottanut ollenkaan, olen pitänyt tärkeämpänä sitä, että vauhti on yhtä kova palatessa kuin kapulalle mennessä. Lelupalkka taaksepäin toimii. Hyvällä mallilla on tämä, sanoi koutsikin :).

Kapulan pidossa edelleen sillä painavammalla kapulalla saa siistimmän suorituksen aikaiseksi, tosin se hyvin usein kapula suussa laskee katseen pois kontaktista. Kokeiltiin niin, että mulla on makupala houkuttimena kädessä, ja kontakti pysyi paremmin. Tuota täytyy treenata maltilla, se ei selvästikään oikein välittäis tästä liikkeestä, vaikka kapula muuten onkin sille mieluisa.

Odotellessa ehdin tehdä seuraamista ja liikkeestä jääviä, se on kyllä supernopea noissa jäävissä! Muutenkin seuraaminen alkaa olla aika hyvällä mallilla, ollaan tehty erikseen niitä täykkäreitä  ja harjoitus alkaa tuottaa tulosta (lahjattomat joutuu siis oikeesti reenaamaan). PA:n se välillä hönkää vinoksi, työn alle! Tein myös muutaman takaakierron Nepun ollessa istumassa ja maassa, eihän se sitä vielä oikein kestä/tajua, työn alle tuokin. Samoin listalle täytyy ottaa seuruussa peruutus, se osaa käskystä pakittaa, mutta seuratessa se onkin sitten ihan toinen juttu.

Paikkamakuussa namipurkki edessä toimii melko hyvin, tuokin tulee vähän kerrallaan paremmaksi. Häiriötä ainakin tuossa nuorten koirien sakissa saa hyvin.

Sitten kotitreeniä, eli tunnari: ollaan tehty nyt päivittäin ainakin yksi harjoitus, ja tänään aloitettiin jo rohkeasti viidellä kapulalla sekä ilman jarruja. Homma toimi kuin rasvattu, joten otettiin vielä kuudeskin kapula ja tehtiin sekä riviä että ympyrää. Lähetin sitä kapuloille siitä ihan läheltä, hyvin se malttaa haistella oman, yhtään kertaa ei edes kolautellut vääriä! Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen tähän edistymiseen, nyt vaan pidetään yllä ja jossain vaiheessa aletaan treenaamaan liike kokonaisena. Mutta kotoa pois siirryttäessä täytyy varuiksi ottaa pari askelta takaisin, ettei tää nyt vain sitten ota ja leviä tää liike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...