maanantai 23. marraskuuta 2015

Jyväskylä KV 21.-22.11.

Jyväskylän Paviljongilla järjestettiin viime viikonloppuna kaksipäiväinen KV-näyttely. Aluksi meillä oli ajatuksena käydä kehässä vain lauantaina, mutta lopulta ajatus kokonaisesta viikonlopun pituisesta irtiotosta veti pitemmän korren ja ilmoitin koirat kummallekin päivälle. 

Schapeja oli kehissä yllättävän vähän (lauantaina 4 pennuissa ja 10 virallisissa, sunnuntaina 1 pentu ja 9 virallisissa luokissa), olin ajatellut, että kaksi inttiä peräkkäisinä päivinä vetäisi "meikäläisiä" enemmänkin mukaan.

No, muut rodut olivat kyllä tiensä Jyskylään löytäneet, taivas varjele sitä väkimäärää, sekä koiria että ihmisiä, joka  Paviljonkiin oli sulloutunut sisään! Lauantaina meidän kehä oli keskellä ahtainta B-hallia, joten koiria siellä ei paljoa liikuteltu ennen kehää. Kaapollehan se nyt on se ja sama, sen voi ottaa suoraan häkistä kehään ja aina se parhaansa yrittää, mutta neiti-Neppis oli kyllä hieman ylivireässä tilassa kehään mentäessä...

Tavoitteena reissusta oli saada juuri 15 kuukauden ikään ehtineen Nepun Cacib- kello käyntiin. Se saatiin ja aika paljon muutakin, kuten kuvasta näkyy:

Kohtalaisen onnistunut viikonloppu :)

Lauantaina rodun arvosteli suomalainen Elina Haapaniemi. Uroksissa Kaapo oli ainoa eri+SA:lla palkittu, joten siitä tuli suoraan paras uros ja samalla ROP-vet ilman sen kummempaa urheilujuhlan tuntua.

Nartuissa tiukka linja jatkui, Neppu sai villillä esiintymisellä erin ja voitti luokkansa saaden SA:n. Nartuissakaan ei lopulta muille sertifikaatin arvoista pinkkiä jaettu, joten oltiin taas kerran siinä tilanteessa, että rotunsa parhaan maineesta kisasivat Kaapo ja Neppu. Janne hyppäsi Kaapon ohjaksiin ja sitten vedettiinkin oikein semmoinen häpeällinen riemuralli kehässä... Tarjottiin katsojille vähän sirkushuveja loppukevennyksenä.

Kaaposta tehtiin ROP ja Nepulle VSP Sertillä ja Cacibilla (yesss!). Näin se näkyy joka kerta menevän kun isä ja tytär kohtaavat ROPpikehässä, saa nähdä milloin koittaa se päivä, kun Nepulle ojennetaan punakeltainen ja Kaapo saa tyytyä vihreävalkoiseen.

Tässä koirien arvostelut lauantailta:

Kaapo
"8,5 v erinomaisen tyypikäs ja kaunis rotunsa edustaja.
Esiintyy erinomaisesti.
Kaunis, ilmeikäs pää, oikeaoppiset silmät.
Purenta ok, poistetuista hampaista 
esitetty SKL:n todistus.
Erinomainen rakenne, liikkeet ja turkki.
Käyttää häntäänsä hyvin liikkeessä."
VET eri/1 sa, PU1, ROP, vet-ROP

Neppu
"15kk tyypiltään, ääriviivoiltaan ja kooltaan hyvä narttu 
joka on tänään hieman yli-innokas.
Hyvä ilmeikäs pää, hyvä purenta.
Tasapainoiset kulmaukset.
Riittävä runko ikäisekseen.
Liikkuu sivusta hyvin,
edestakainen liike saa hieman vakiintua.
Käyttää hyvin häntäänsä."
NUO eri/1 sa, PN1, Sert, Cacib, VSP

Voi tuota Neppua, sillä kyllä noita hauskoja kommentteja riittää arvosteluissa :-D. Tuollakin se nyt oli vaan oma ylitsepursuava itsensä ja hieman ns. kuppi nurin, kun ei päästy ahtauden vuoksi yhtään ottamaan lämpöä ennen kehää... No, tulos nyt oli kuitenkin vallan mairea ja reissun tavoite tuli saavutettua jo lauantaina ihan neppismäisellä tyylillä....

Isot kehät käytiin Kaapon kanssa juoksemassa läpi, ilta venyi pitkäksi kun kaikki 10 roturyhmää arvosteltiin sekä lisäksi kasvattajaluokat, ja ihan viimeisenä ennen BIS-kehää vasta veteraanit. Hotellilla ei kauheasti unta tarvinutkaan houkutella!

Sunnuntaina rodun arvosteli Irina Poletaeva. Uroksissa Kaapo otti jälleen keulapaikan, tällä kertaa saatiin kuitenkin kisata paras uros -kehässä, kun Jennan nuori uros Arska (Exåress Party Animal) sai Kaapon lisäksi pääsylipun sinne. Kaaposta siis PU1 ja samalla ROP-vet, Arska vei mausteet eli Sertin ja Cacibin :).

Nartuissa Nepulle sunnuntaina eri1, tuomari piti sitä oikein lupaavana, mutta kehityksessään kesken olevana (no katoppas, voiko 15kk ikäinen olla muuta?). Narttujen voitto saatiin kuitenkin sunnuntainakin tänne Oulun seudulle, kun Virven Cina (Lumikuono Papaina Encina) voitti nartut tienaten Sertin ja Cacibin! Mahtavaa!

Cina valittiin lopulta ROPiksi (onnea vielä kerran!) ja Kaapolle siis VSP. Me oltiin päätetty jo etukäteen, että kävi miten tahansa, ei sunnuntaina jäädä isoon kehään, vaan lähdetään kotiin jotta ei tarvitse yötä myöten ajaa. Ei siis jääty BIS-vetskuihin, eikä todellakaan edes harmittanut, sillä lauantainakin niitä veteraaneja oli listattuna 12 sivullista isossa kehässä! 

Tässä vielä koirien arvostelut sunnuntailta:

Kaapo
"Exc. type & condition for the age.
Typical head & expression.
Exc. topline & tail carriage.
Well developed chest.
Very well angulated from both ends.
A bit close in rare movement.
Exc. coat."
VET eri/1 sa, PU1, VSP, vet-ROP

Neppu
"Very promising young female.
Still very unmature.
Exc. feminine head.
Typical expression.
Correct dentition.
Exc. neck & topline & tail carriage.
Still needs time to develope for chest.
Enough angulations. Still narrow (front?)
& rare movement.
Lovely coat."
NUO eri/1 

Ensi viikonloppuna ollaankin toisenlaisissa tunnelmissa, kun osallistutaan Nepun kanssa hyppytekniikkakurssille. Siitä lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...