sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kajaani KV 10.1.2016

Hups, treenipäivitykset on TAAS jääneet... No, yritän ryhdistäytyä sillä saralla!

Tänään korkattiin näyttelyvuosi Kajaanin kuplahallissa. Olipas hieno se uusi tekonurmi siellä! Kajaanihan lukeutuu meillä näihin "lähiseutunäyttelyihin", matkaa sinne on vain parisataa kilometriä. Kuinka ollakaan, schapet oli kehässä tietenkin heti kohta yhdeksän jälkeen aamulla, joten herätyskello soi kotona Limingassa klo 5.00. Aamutoimien jälkeen pimeässä ajeltiin lumen pöllytessä Kainuuseen ja oltiin sopivasti perillä joskus 8.30 aikaan.

Tuomarina kehässämme oli suomalainen Tanya Ahlman-Stockmari ja schapeja ilmoitettuna 11 kpl, joista yksi urospentu, 5 urosta ja 5 narttua. Kaapon jälkikasvua paikalla edustivat Scabbers-neitokaiset Afrodita (meidän Neppis siis) ja Ambrosia (Rose) sekä junnu-uroksissa Trasseli Hunningolla (Huili). 

Uroksissa Huilille junnuluokassa eri/1 ja SA ja Kaapolle veteraaneissa sama satsi. Kun muut urokset eivät tänään olleet tuomarin mieleen, niin lopulta juostiin kahden Trasselikoiran kesken parhaan uroksen tittelistä! Isäpappa ei vielä suonut voittoa pojalle, vaan Kaaposta tuli PU-1 ja samalla ROP-veteraani ja Huili pääsi kakkospallille tienaten ensimmäisen Sertinsä! Onnittelut vielä Huilille ja taustajoukoille, hienoa! 

Kaapon arvostelu:
"Oikeaa rotutyyppiä oleva,
hyvin rodunomaisesti käyttäytyvä veteraani.
Oikeat rungon mittasuhteet.
Hyvä kallo-osa, 
kokoon sopiva runko.
Ikäisekseen hyvä karvapeite.
Liikkuu hyvin edestä.
Oikea ylälinja liikkeessä."
VET ERI/1 SA, PU-1, ROP, ROP-VET

Rose esiintyi junnunartuissa EH/1 arvoisesti ja näin ollen sitten junnu-urosten ykkönen, Huili, valittiin Royal Canin ROP-junnuksi.

Nepun olin ilmoittanut jälleen Cacibin kiilto silmissä nuorten luokkaan, vaikka se ikänsä puolesta vieläkin pääsisi junnuihinkin. Se esiintyi oikein vauhdikkaasti ja nappasikin ERI/1 ja SA:n! Tuomari piti tänään todella tiukkaa linjaa (skaalana kaikki väliltä Eri SA - T), eikä nartuissa lopulta muut erinomaista saaneetkaan, joten Nepusta tuli sitten paras narttu ja lisämausteena Sert ja se Cacib! Nyt on kotimaan Cacibit kasassa, mihin sitä seuraavana höngitään?
Nepun arvostelu:

"Hyvänkokoinen, oikeat rungon mittasuhteet
omaava narttu. Hyvä pää,
joskin alaleuka voisi olla vahvempi.
Kokoon sopiva kevyt raajaluusto.
Toivoisin viistomman olkavarren.
Hyvä karvapeite,
rodunomainen hännänkäyttö,
etuliikkeiden tulee vielä vakiintua.
Kaunis ylälinja,
erittäin rodunomainen asenne."
ERI/1 SA, PN-1, SERT, CACIB, VSP

Roppikehässä juostiin taas isä ja tyvär peräkanaa, Virvelle kiitos Kaapon esittämisestä siinä ROPpiruusukkeen arvoisesti! Kaapo oli kyllä taas ihan hienolla asenteella varustettu tuolla näyttelyssä, se Voittajanäyttelyiden laahustelu taisi olla vaan jotain syysmasennusta? 

Ja Neppu sitten taas... Sehän on ihan liekeissä aina kehässä, oikeastaan sitä on tosi kiva esittää kun sillä tuota asennetta piisaa kuten tuomarikin hoksasi :). Neppu nappasi seitsemännen VSP:nsä :).

Kehän jälkeen käytiin pikaisesti kahvilla ja kojuilla ostoksilla ja lähdettiin kotia kohti, ei tällä kertaa jääty isoihin kehiin. Oltiinkin perillä sitten jo pian yhden jälkeen päivällä ja ehdittiin käydä koirien kanssa vielä metsälenkilläkin. Huippukiva söndagen, mii laik! Oli kiva nähdä taas tuttuja kehän reunalla ja vielä kerran täytyy todeta, että kylläpä se tekonurmi nosti Kajaanin kuplan viihtyvyystasoa noin 100%!

Koska kamera ei ollut tarttunut kyytiin näyttelyreissulle, niin tässä muutamia kuvia metsälenkiltä. Tätä se Kaapo kaipaa, että pysyy mieli vireänä:

Dumboko se on tuo takimmainen?

Paino on voimaa, ja ylipaino on ylivoimaa...

...tuumaa Kaapo :)

Rähinää!



Sinne menivät.





Misseilyn jälkeen voi taas huoletta antaa palaa...

Siis eikö oikeesti oo makkaraa mukana?
Tauko paikalla



Itse ilkimys






Nyt on misseilyt misseilty vähäksi aikaa, ensi viikonloppuna ollaan ihan toisenlaisissa merkeissä koirahommissa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...