tiistai 29. joulukuuta 2015

Lomatouhuja

Ihanaa, kun on loma eikä mitään ihmeempiä aikatauluja! Kotona ehtii esim. lasten kauhuksi tehdä omia ruokakokeiluja haudutuskattilalla, jonka joulupukki toi :). Oon tehnyt sillä keittoja ja kastikkeita, älyttömän kätevää kun nakkaa aamulla ainekset pataan niin iltapäivällä ruoka on valmista! Ja välillä voi puuhata muuta, kuten esim...


Hyppytekniikkaa

Lauantaina, tapaninpäivänä, Neppis oli niin villinä, että päätettiin mennä hallille treenaamaan hyppyjuttuja. Tehtiin perussarjaa, kasvavaa sarjaa ja korkeuden arviointia.

Perussarja ei menny ihan niinku siellä kuuluisassa Strömsöössä, Neppu keksi, että kaksi vikaa estettä menee kaikista vauhdikkaimmin, kun hyppää ne molemmat samalla kertaa, yhdellä jättiloikalla siis. Olin ihan että WHAT, mitä mun pitää tehdä nyt? Pidennettiin sitä vimppaa väliä, ja se meni hyvin, mutta taas kun lyhennettiin niin se päätti liidellä matalalentoa. Lähettelin sitä "ketjuttaen" sille sarjalle, ja siihen saakka menikin oikein, kunnes taas oltiin siellä alkuperäisessä lähtöpisteessä ja taas se jättiloikki ne viimeiset. Annoin asian olla, kun en kerta osannut sitä korjata...

Kasvava sarja meni superhyvin. Korkeuden arvioinnissa pari matalaa apuestettä ja viimeinen este, jota nostettiin. Mentiin 45cm saakka ja hyvin kulki, lopetettiin siihen ja tultiin takas alas. Nyt se hyppäsi joka kerta, ei limboillut kertaakaan :).


Lenkkeilyä

Ollaan myös canicrossattu Nepun kans pari-kolme kertaa per viikko. Sunnuntaina käytiin pisin lenkki tähän mennessä, vajaa 8km. Oon pikkuhiljaa varovasti pidentänyt lenkkejä, samalla ajatuksella kuin nuorten hevosten kanssa: treenistä pitää jäädä hyvä mieli, liikaa ei saa väsyttää. Se menee hirmu hienosti edessä, huutelen sille suunnat risteyksissä (no ei se vielä niitä ihan tajua, mutta sen verran kumminkin, että jos en huuda mitään niin sillon jatketaan suoraan). Juuei se väsy tällä mun kunnolla... Mulla on välillä Sports Tracker päällä lenkillä. Sunnuntaina keskivauhti oli 11,5km/h ja huippunopeus jopa 21,5km/h! Ei ihme, että tuntuikin vähän jaloissa hapotusta. Alamäissä (joita meillä täällä vanhassa merenpohjassa ei juuri ole, onneksi tässä tapauksessa) se sais oppia vähän jarruttamaan, on meinaa aika extremeä koittaa pysyä peesissä kun se painaa alamäkeen sen mitä tie vie.

Maanantaina käytiin pikkuporukalla schapelenkillä. Oli aika hauska porukka koiria mukana: Wilho, joka on ihan pikkupentu ja Elma, vähän isompi pentu. Seuraava nuoruusjärjestyksessä oli tää mun häntä suorana painattava Neppis. Aikuisempaa osastoa edustivat Cina ja Feeti ja vanhuksia sitten Kaapo. Sukupuolijakauma 3+3 ja melkein kaikki väritkin edustettuna :). Harmi kun ei tullut otettua kuvia tuosta porukasta. 


Tokoa

Tiistaina treenailtiin hallissa tokoa. Perusjuttuja tein. Kaapo kyllä suorittaa ihan mielettömän hyvin, kun oon heittänyt tavoitteet sen kans romukoppaan ja tehdään vaan vähän ja sitä mikä mukavalta tuntuu. Esim. seuraaminen on ihan super! Samoin kaukot toimii kuin ne entisvanhaset junanvessat.

Neppu sitten taas oli niin pistoksissa, että voi kerrassaan. Seuruu on hetsattuna ihan hienoa, mutta muuten se ei pysy lapasessa juurikaan, kun keskityn vietin nostattamiseen. Pinkki vinkukala on sille se ykköspalkka, sen kun se vain näkeekin niin kierrokset on katossa. 

Tein ruutua läheltä lähetellen, pysäytys tuottaa sille suurta tuskaa. Se ei pysty eikä millään kykene edes seisomaan, kun kierrokset on punaisella, vaan tepastelee, peruuttaa... 

Vähän tehtiin kaukoja, pitkiä sarjoja pitkillä vaihtoväleillä, oli kyllä yllättävän hyvä. 

Ohjatussa on muodostunut ongelmaksi koiran jättö targetille. Se ei vain malta seistä siinä, ei millään. Janne on liikkuroinut nyt niitä kapuloita, hyvin se hakee molemmat suunnat. Pitää erikseen treenata sitä jättöä. Haun oon vielä palkannut sillä vinkukalalla taakse heittäen, eli kapulan luovutus puuttuu kokonaan tässä liikkeessä.

Tunnari alkaa olla melko hyvä, oon lähettänyt pa:sta kapuloille ja muutaman nakkipalan avulla se jarruttaa hyvin ja nostaa varmasti oikean (toki nyt kun näin kirjotan niin seuraavalla kerralla se sitten nostaa väärän). Tässäkin luovutus puuttuu.

Täytynee alkaa panostaa oikeasti liikkeiden loppuun viemiseen? Se on vaan sitä tylsintä osaa tokoilussa mun mielestä :).

Lopuksi otin kummallakin koiralla yhtä aikaa paikkamakuun. Kaapolle se tietty oli helppo, mutta ajatus olikin enemmän saada Nepulle harjoitusta. Tehtiin minuutin paikallaolo, kumpikin makasi suorassa ja liikkumatta. Neppu välillä vilkuili Kaapoa, ehkä se kattoi siitä mallia kun niin töpevänä mutta rauhassa malttoi maata ilman välipalkkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...