tiistai 1. joulukuuta 2015

Lihashuoltoa ja neuloja

Kaapolla oli tänään pitkästä aikaa fyssarikäynti. Viimeksi käytiin syyskuussa, ja tulloin tilanne oli niin hyvä, että katsottiin tällainen pitempi väli käynneille. Papparainen on mielestäni ollut ihan kondiksessa koko ajan tässä välilläkin, ei suurempaa "selän nousemista", ranka ei ole rutissut eikä muutakaan huomiota herättävää ole ollut.

Kaisa tunnusteli koiran symmetriseksi. Vajaa vuosi sitten liukastumisen jälkeenhän sillä kipeytyi vasemman jalan (vai onko se jalka/nivunen/joku muu kehonosa...) iliopsoas-lihas, tämä puolestaan aiheutti toispuoleisuutta liikkumiseen ja sitä kautta epäsymmetriaa lihaksistoon. Silloin kuvautin varulta Kaapon selänkin, ja onneksi ruoto oli kaikinpuolin kunnossa. Pikkuhiljaa tilanne saatiin takaisin normaaliksi ja tällä kertaa kireyttä oli molemmin puolin lannerangassa, oikealla ehkä jopa enemmän kuin vasemmalla. Lanneranka sillä onkin se "tavallinen" huoltoa vaativa paikka. Lisäksi lapojen takana oli kireyttä molemmin puolin.

Akupunktioneuloja käytettiin tänään myös, laseria ei nyt tarvittu. Kivasti selkälinja taas antautui käsittelyssä. Ohjeeksi saatiin jatkaa selän suojaamista kylmältä. Turkista huolimatta veto ja kosteus pääsevät kiusaamaan, joten tuulitakki on tarpeen. Seuraava huoltokäynti otettiin helmikuun alkuun. 

Kaikista pahimmat kelit tuolle veteraanille ovatkin kylmänkosteat syysilmat, joten näin marras-joulukuussa Kaapo pukeutuu takkiin ulkoillessaan. Mua vaan itseä ärsyttää, kun takki vanuttaa ja veivaa turkkia, ja varsinkin jalkalenkit solmuttavat takajalkojen karvoja melko huolella. Jossain vaiheessa taitaa Kaapollakin olla edessään parturointi, vielä en ole raskinut turkkia leikata, kun ollaan käytetty vanhustakin näyttelykehissä pyörimässä Neppiksen kaverina.

Kehät kutsuvatkin taas viikonloppuna, kun on aika koiraihmisten vuoden kohokohdan, messarin HelsinkiWinner- ja Voittaja-näyttelyiden. Meiltä on lähdössä molemmat koirat, ja Kaapon jälkikasvua on Nepun lisäksi tulossa paikalle muitakin. Huippua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...