maanantai 7. joulukuuta 2015

Messariviikonloppu


Messariviikonloppu on monille koiraihmisille vuoden huipennus, must-juttu, jonne ajetaan läpi tuulen ja tuiskun vuosi toisensa perään. Niin myös meille, Voittaja-näyttely on erkkarin ohella se vuoden päätapahtuma koiranäyttelysaralla. 

Perjantaina pakkasimme taas auton täyteen tavaraa ja ajoimme aivan karmaisevassa kelissä 7 tunnin matkan Limingasta Helsinkiin -yhden pysähdyksen taktiikalla :). Ensin satoi lunta, sitten räntää ja loppumatkasta silkkaa vettä, oli pimeää ja matkan varrella muutama liikenneonnettomuuskin huonosta kelistä johtuen. Hotelliksi olimme valinneet tällä kertaa Cumulus Airportin Vantaalta. Perille päästyämme sain vielä alkaa koirapyykille, kurakinttuja en kehtaa näyttelyihin viedä.

Lauantaina meidän kehä oli vasta puolenpäivän jälkeen, joten saatiin rauhassa nukkua melko pitkään ja nauttia hotelliaamiaista pitkän kaavan mukaan. Messukeskuksen liepeillä oli melkoisesti ruuhkaa, mutta parkkeerausalueet siellä vetävät porukkaa melko hyvin, joten vartin jonotuksella selvittiin.

Lauantaina vuorossa oli Helsinki Winner- näyttely. Schapeja oli ilmoitettu mukaan vain 19kpl, 8 urosta ja 11 narttua. Tuomarina toimi tanskalainen Kresten Scheel. Hän teki Kaaposta ROP-veteraanin, paras uros-kehässä Kaapo ei sijoittunut. Vetskutitteli HeVW-15 kuitenkin lisätään jatkossa sen tittelilistaan. Arvostelu oli ihan mukava:

"81/2 years in fine condition. Good body
Proportion, masculine very nice head.
Good expression, neck & topline.
Well angulated both front & hind quarters.
Shown in beautiful condition  (&?) coat.
Steady, sound movement.
Good length of step." 
VET ERI/1 SA, vet ROP, Helsinki Veteran Winner-15

Itse huomasin jo lauantaina, ettei Kaapo liikkunut kehässä normaaliin tapaansa, se vaikutti jotenkin kyllästyneeltä eikä esiintynyt itselleen tyypillisen lennokkaasti ja iloisesti. Onhan tässä kyllä näyttelyitä kierrettykin viime aikoina, joten pieni näyttelyähky ei ole mikään ihme.

Neppu ja siskonsa Rose esiintyivät junnunartuissa, joita oli ilmoitettu 4kpl. Molemmat saivat erin ja kilpailuluokassa Neppu otti kärkipaikan Rosen tullessa kolmanneksi. Nepulle siis Helsinki JuniorWinner -15 -titteli plakkariin ja ainoana SA:n saaneena junnuna pääsylippu paras narttu -kehään!

Parhaan nartun paikasta ja samalla Helsinki Winner- tittelistä kilpaili lopulta kuusi narttua. Enpä olisi osannut uneksiakaan, että tuomari nostaisi Nepun parhaaksi nartuksi, mutta niin siinä vain kävi! Neppikselle lopulta VSP, Sert ja junnutittelin lisäksi HeW-15 nimen eteen komeilemaan! Arvostelu on  paikoin tosi epäselvää luettavaa, mutta jotenkin näin se menee:

"16 months old very beautiful smart female
Chic (?) anatomy. Well (?) head.
Foreface sufficient developed,
Not too long. Correct bite, good expression
Brown dark eyes. Good neck & topline.
Well angulated front & hindquarters.
Nice coat. Excellent temperament.
Excellent free ears 
movement long initiative (?) (??) Steps
(?) fine, going away a little bit too close."
JUN ERI/1 SA, PN1, Sert, VSP, Helsinki Junior Winner-15,Helsinki Winner -15

Kaapon kanssa osallistuttiin iltasella vielä BIS-veteraanikisaan. Jostain syystä Messarin ykköshallin tunnelma ei mielestäni ollut yhtä juhlallinen kuin niinä muina kertoina, kun ollaan Kaapon kanssa sinne päästy esiintymään, mistä lie johtunee? No, hieno show se kuitenkin taas oli, ja Kaapokin syttyi taas liikkumaan pirteämmin. Ja isoja kehiä odotellessa shoppailin kaikkea _todella_ tarpeellista tai muuten vaan kivaa sälää.

Ison kehän jälkeen käytiin vielä hiljentyneellä kuvauspaikalla ottamassa Winnereistä kuvat, päivällä sinne on aina niin komeat jonot, että ei meikäläisen hermorakenteelle kiitos...


HeJW-15 HeW-15 JV-15 V-15 Scabbers Afrodita


C.I.B  POHJ FI SE NO MVA PMV-09 HeW-11-12 V-11 MV-14 HeVW-15 VV-15
Trasseli Hui Hai


Sunnuntaina meidän kehä oli taas aika myöhään, joten saatiin jälleen rauhassa nauttia hotelliaamiaista koko rahan edestä. Messukeskuksella ei tarvinnut edes jonottaa, vaan päästiin suoraan ajamaan parkkihalliin. Lupaava alku päivälle :).

Schapendoesit arvosteli hollantilainen Jan Ebels, tuomari rodun kotimaasta siis. Koiria oli ilmoitettu 23kpl. Nepun ja Rosen lisäksi Kaapon jälkikasvusta oli paikalla myös Hipsu (Kaapo × Inez). 

Kaapo oli jälleen vet ROP ja tienasi veteraanivoittaja-tittelin, erittäin laahustelevalla liikkumisella. Lisäksi se oli PU4. Arvostelussa sanotaan näin:

"81/2 years, excellent type.
Strong head. Good proportion.
Correct bite. Good ears.
Lovely neck, good angulatuon.
Good coat. 
Movement ok but I like to see a little
More active."
VET ERI/1 SA PU4 vet ROP Veteraani Voittaja-15

En tiedä, onko näin rankka reissu tuon ikäiselle koiralle vähän liikaa jo. Meiltähän on ensinnäkin tosi pitkä matka Helsinkiin, joten koira joutuu oleilemaan hyvin ahtaissa oloissa ensin päivän autossa, sitten yö hotellissa, jonka jälkeen pitkä päivä näyttelyissä, taas hotelliin jne... Varmasti ainakin vetreys liikkeistä häipyy vähemmälläkin. Tämä taisikin olla Kaapon viimeinen messarireissu, muutenkin ensi vuonna mietin tarkkaan, vienkö sitä näyttelyihin vai en. 

No, takaisin näyttelyn tapahtumiin. Kaapon jälkikasvu esiintyi peräjälkeen junnunartuissa,  joita oli kaikkiaan kuusi. Hipsu, Rose ja Neppu olivatkin ainoat eri:llä palkitut junnut, ja kilpailuluokassa järjestys oli Neppu eri/1sa, Hipsu eri/2sa ja Rose eri/3sa! Neppikselle jälleen yksi titteli lisää, JV-15! 

Parhaan nartun valinnassa koiria käteltiin yksi toisensa perään kehästä pois, kunnes jäljellä oli neljä parasta ja näiden joukossa edelleen Neppu ja Hipsu! Lopulta tuomari laittoi Hipsun toiseksi ja Neppu teki käsittämättömän tuplaviikonlopun ollen taas PARAS NARTTU!!! Voittajatitteli plakkariin ja ROP-kehään! Siellä hävittiin valiourokselle, joten Nepusta tuli vastakkaisen sukupuolen paras. Se on näemmä tuonkin jo lyhyellä näyttelyurallaan oppinut: VSP on se paras palkinto, voittaa kaiken, mutta pääsee kotiin ajoissa kun ei tarvitse jäädä notkumaan ja odottelemaan ryhmiä :). Nepulla on tähän mennessä kertynyt jo 6 VSP:tä! Nokkela likka! 

Jan Ebels arvioi Neppua näin:

"16 months, lovely outline.
Well developed. Excellent head proportion.
Nice eyes. Correct bite.
Good eyes (toisen kerran eyes, jompi kumpi varmaan ears).
Beautiful body proportion. Good coat. Excellent movement." 
JUN ERI/1 SA, PN1, SERT, VSP, Juniorivoittaja-15 Voittaja-15

Se kyllä liikkuu mielettömän hienosti, vielä kun uskallan jossain vaiheessa alkaa esittää sitä liikkeessä pelkäämättä, että koko pakka leviää, niin priimaa tulee!

Kaapon osalta kävin toimistossa sanomassa, ettemme jää BIS-vetskuihin, vaan suuntaamme kotimatkalle. Sehän kuluikin sitten rattoisasti, Jannen ajaessa katselin tabletilla ensin livelähetyksenä isot kehät ja sen jälkeen linnan juhlia. Heinolan ABC:llä käytiin syömässä jouluateriakin, joten ihan mukavasti kului itsenäisyyspäivän ilta meikäläisellä maatamme autolla halkoen, linnan juhlien tunnelmassa.



NEpulle NEljä, KAapolle KAksi titteliä :)
  
Tänä vuonna pyttyjen sijaan saatiin tällaisia lasipalikoita (Neppu 8kpl ja Kaapo 4kpl)
                                  

2*vet ROP, 2*VSP, 2*Sert. Kannatti lähtä!

 P.S. Minulla on vielä videokamerassa kuvaa sunnuntailta, kunhan saan sen purettua niin ehkmä tännekin pätkää laitan näkyville.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...