torstai 10. joulukuuta 2015

Tokopäivitystä

Tää blogi on livennyt nyt ihan muiksi touhuiksi, joten otetaanpa pieni kurinpalautus ja tehdään tilannekatsaus tokosta. Olisin halunnut laittaa tähän videoita eri liikkeistä, mutta en saa niitä pyörimään tässä. Pitää ottaa joku päivä tuo meidän IT-tuki (Arttu 10v) avuksi, jospa sitä elävää kuvaakin tänne saisin sitten. 

No, Neppiksestä nyt siis tilannekatsausta:

1. Seuraaminen. Mennyt valtavasti eteenpäin. Ollaan treenattu askeleita, siinä hakee hienosti oikeaa paikkaa. Täykkärit sujuu jo melko ok, vasemmat käännökset vielä hiotaan paremmiksi, takapään käyttö ei vielä ole ihan täydellistä siinä. Ja peruutus... sitä täytyy treenata seuruussa, edessä käskytettynä se pakittaa hyvin.

2. Jättävät. Oon treenannut takapalkalla (lelu), koska meinasi hiipparoida ja seisomisessa lähti helposti pakittamaan, kun palasin luokse. Takapalkka toimii hyvin, tuo lelu on ihan ykkönen! Istumisessa tarvii pienen avun, muut ok.

3. Merkin kierto. Hyvä liike, tosin joskus merkkaakin ruudun tässä, vaikka se olisi toisessa päässä hallia. Vapautus usein lelulle taakse, niin pysyy vauhti myös palatessa.

4. No sitten se ruutu (avo). Tässä se hakeutuu jotenkin oikeaan reunaan ja saattaa mennä oikealta ulos ruudusta. Pysähtymistä täytyy vielä treenata läheltä lähetettynä, targetti ruudun vasemmassa reunassa enemmän.

5. Kapulan pito. Ostin messarista uuden vähän kevyemmän kapulan kuin se Kaapon, sitä meinaa nykertää, täytyy katsoa rauhottuuko vai otetaanko se painavampi kapula takaisin.

6. Nouto. Nyt ollaan treenattu käskyn odottamista, nouto on vauhdikas ja siisti. Loppuasento tekemättä.

7. Ohjattu nouto (tuliko tää nyt sitte voittajassa?). Ostin uudet kapulat tähänkin. Jostain syystä se pysähtyminen on tässä vaikeaa siitä seuraamisesta. Kuvittelen, että osaa suunnat, nouto on hyvä. Tässäkin vapautus lelulle taakse.

8. Hyppy. Ok. Pitäis vaan ehtiä treenata niitä tekniikkasarjoja. Joululomalla otan kuurin tätä. Otan. Todellakin otan. Pakko ottaa.

9. Luoksari. Ok, pysäytystä en nyt olekaan ottanut pitkiin aikoihin.

10. Tunnari. Jarrunameilla hyvä, ilman pukkii vääriäkin kapuloita, nostaa kuitenkin oikean. Mielenhallintaharjoituksia tähän. Ollaan tehty hallissa viidellä kapulalla. Lähetys edelleen siitä läheltä itse istuen, jotta tulee varovainen ja hillitty lähestyminen kapuloille.

11. Kaukokäskyt. I-M-I-M, hyvät vaihdot.

12. Paikkamakuukin on jo melko hyvä, käskytyksiä ja odottamista pitää vielä treenata.

Oliko sitä vielä muuta... No onhan sitä tuossakin tietty. Neppu on aikuistunut hurjasti toisten juoksujen jälkeen, se pysyy porukassakin treenatessa mun kanssa eikä höntyile muualle. Tarjoaa koko ajan tekemistä ja kestää toistoja. Ja palkkautuu parhaiten vinkulelulla, se helpottaa kyllä monessa liikkeessä treenaamista!

Viikonloppuna mennään "Esan leikkikouluun" hakemaan lisäoppia vireen hallinnasta. Odotan innolla :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...