keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Pätevä Pikkukoira


...toisin kuin omistajansa, joka ei nyt näköjään osaa lisätä videokuvaa tänne blogiin. 
No, joka tapauksessa kävin aamupäivällä polkaisemassa nurmijäljen Lumijoentien varressa. Nurmi oli mukavan kosteaa ja tuultakaan ei juuri nimeksikään. Jäljelle pituutta reilu 300m, 5 kulmaa, kaarroksia. Kulmat tamppasin ja jätin varulta muutamat nakit. Alkuun jana, lähtö paremmin polkien ja muutama nakki houkuttimeksi. 

Jälki vanheni tasan tunnin. Alkuun tein taas nakkiruudun, kun meinasi olla häröilymeininki. Se (Neppu) osaa jo yhdistää tuon namiruudun jäljelle lähtemiseen, ja niinpä se alkoi taas tähystellä ja kysellä, että mistä kohdasta mennään? Lähetin janalle ja se nappasikin jäljen aivan tämän pikkutarkan tätin  mielen mukaisesti! Lähti etenemään hienosti, joten minä päätin vain pidellä liinan päästä kiinni ja videoida menoa. Eka kulma meni kerrankin (!!!) mallikkaasti, se pysähtyi kulmaan ja jatkoi tarkasti oikeaan suuntaan. Ennen tokaa kulmaa se otti jonkun harhan (varmaan jäljesti harakkaa), kävi tarkistamassa molemmat suunnat, mutta haki takaisin jäljelle.  Jossain vaiheessa se alkoi tehdä sellaista siksakkia jäljen päältä ja molemmin puolin, mutta eteni siis koko ajan oikeaan suuntaan. Jälki meni mallikkaasti loppuun saakka. Ehkä pitäis useamminkin kuvata, eipähän tule puututtua siihen jäljestämiseen, kun on täysi työ mennä perässä, kerätä kulmamerkit ja kuvata :). Siis niitä videoita, joita nyt en osaa tähän lisätä... Sen sijaan lopussa on kuva meidän nurmijälkipaikasta. Tien toisella puolella on toinen vastaavanlainen, mutta vähän suurempi alue.

Neppu odotti autossa hetken, treenasin Kaapon kanssa vähän "märkä nurmikko-tokoa" ja ihmeen hyvin sekin suoriutui (jättäviä, luoksarin pysäytystä, kaukoja, nakkiseuraamista). Paikkamakuun aikana tein Nepulle keppijäljen, kuusi keppiä. Sehän oli taas tietenkin ihan intopiukeena, kun hain sen autosta. Innostin sitä vielä lisää kyselemällä keppien perään. Ekalle kepille pysäytin, ja isot palkat sekä kehut, kun keppi nousi. Sitten tapahtuikin suoranainen ihme: se nosti kaikki loput 5 keppiä ihan itse! Hirveet kehut, taitava! Neppu nostaa kepin nopeasti, käännähtää minua kohti ja pudottaa. Tämä on (kai?) ihan riittävä ilmaisu. Lopuksi vielä keppien heittelyä. 




Yhden koiran mentävä jälkimesta. Pituutta tällä alueella on varmaan joku 200m (saa hyvin pituutta, kun etenee portaittain laidasta laitaan). Tien toisella puolella on vähän isompi alue.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...