sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Seinäjoki KV 24.10.


Syysloman päätteeksi ajelimme lauantaina päiväseltään Seinäjoen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Mitään emme sieltä periaatteessa "tarvineet", koska Nepulla ei vielä ikä riitä Cacibien metsästykseen ja tarvittavat sertit ovat kasassa. Ja Kaapo taas... No, se nyt ei ylipäätään tarvi enää mistään mitään, mutta mukavahan sitä on tuolla vetskuissa vielä pyörittää kun se selvästi hommasta tykkää. Lisäksi Seinäjoella oli tuomari rodun kotimaasta Hollannista, näitä olen tykännyt kannattaa ja ilmoitellut koiria (Kaapoa siis aiemmin ja nyt Neppuakin) heille mielellään. Paikkana tuo Seinäjoki-areena on noin suuren näyttelyn järjestämiseen hirveän ahdas, mutta sopu sijaa antaa :).

Kaikkiaan schapeja oli ilmoitettu näyttelyyn mukavat 22kpl, joista yksi pentu, 13 urosta ja 8 narttua. Tuomarina toimi siis hollantilainen Gerard Jipping. Hän pitikin arvostelussaan tiukkaa linjaa, eri:t ja sa:t olivat harvassa. 

Kaapo esiintyi yksin veteraaneissa, sille luokkavoitto erillä ja sa:lla, ROP-vet plakkariin ja menolippu paras uros -kehään. Siellä se esiintyi tapansa mukaan iloisesti ottaen tilan haltuunsa ja voittikin urokset!

Trasseli Hui Hai vauhdissa. Kuva Vappu Tauriainen.

Kaapon arvostelu:
"8 1/2 years very nice type. Correct proportions,
typical topline. Lovely head,
Excellent earset. Correct eyes,
correct skull, correct bones.
Typical feet, correct low hocks.
Excellent coat.
Shows excellent & typical movement." 

Koirien vaihto lennosta ja Neppis junnunarttuihin. Tuomari tykkäsi kaikista kolmesta junnutytöstä, kaikki saivat erin ja kilpailuluokassa Neppu viitottiin kärkeen, sille luokkavoitto ja sa. Tässä välissä ehdittiin vähän vetää happea ja odotella paras narttu -kehää. 

Junnunartut. Pöydällä Lumikuono Victoria (eri/2 sa, PN-3), keskellä Riehakan Elektra (eri/3) ja oikealla Scabbers Afrodita (eri/1 sa, PN-1, Sert, VSP). Kuva Vappu Tauriainen.

Neppu pysyi kuin pysyikin lattian tasalla, vaikka tiukkaa teki... Kuva Vappu Tauriainen.

Kuva Vappu Tauriainen

Erinomaiset junnunartut. Kuva Vappu Tauriainen.

Nartuista vain kolme sai sa:n, joten kolmisin juostiin paras narttu -kisassa, kaksi junnua ja yksi nuorten luokan koira. Tuomari laittoi Nepun keulille ja se paikka pidettiinkin loppuun saakka, joten Neppu pääsi Kaapon kaveriksi ROP-kehään ja tienasi Sertin numero3! 

Nepun arvostelu:
"14 months. Lovely type.
Typical attitude, correct proportions in body & head.
Excellent shape of head, correct eyes.
Typical earset, parallel front.
Typical feet, very good angulations.
Low hocks, typical coat.
Shows typical & correct movement."

Sertivoittaja & paras narttu Neppis :)

Sitten oltiinkin ongelman edessä, kuka esittämään toista koiraa? Jannehan se lopulta joutui (=pääsi :D) Kaapon ohjaksiin. Se menikin ihan kohtalaisen hyvin, Kaaposta leivottiin ROP ja Nepusta tuli VSP. Tuomari oli aika suorasanainen tyyppi ja hymyillen hän sanoi Jannelle, että ymmärräthän olevasi onnekas, kun koirasi osaa esiintyä ihan itse. ROP- ruusuketta ojentaessaan hän lisäsi vielä, että tämä ei sitten ole sinulle (Jannelle siis), sinä et sitä ansainnut, vaan koira hoiti homman kotiin. Tuomari sanoi pitävänsä Nepusta kovasti, mutta isoon kehään hän halusi Kaapon, koska se on varmempi esiintyjä. No todellakin, olin samaa mieltä ja sanoin, että vien koirani sinne isoon kehään sitten ihan itse :).


Oiskohan nuo voinut esittää parivaljakkona?

Voittajien on helppo hymyillä

Koska rotumme oli viimeisenä kehässä, ei kauaa tarvinutkaan odotella ison kehän alkua. Ehdittiin kuitenkin käydä ostoksilla Findogsin kojulla, saimme pyttyjen lisäksi palkinnoksi lahjakortteja sinne. 

Ykkösryhmän tuomaroi samainen Gerard Jipping, johon oltiin tutustuttu jo rotukehässä. Kaapo syttyi taas oikein lennokkaaseen menoon isossa kehässä. Sillä on varsinainen kilpailupää, se tietää milloin pitää oikeasti laittaa parastaan ja jään usein itsekin ihastelemaan sitä lentävää ylvästä askellusta  jota se isossa kehässä esittää! Tuomari nosti meidät kahdeksan parhaan joukkoon. Yksilöliikutukset menivät hyvin ja niinpä oltiinkin kohta Kaapon kanssa neljän sijoittujan  joukossa! Kolmosruusuke ojennettiin meille, huippuhieno lopetus mahtavalle näyttelypäivälle!


RYP-3 Trasseli Hui Hai. Kuva Katja Sulkala

Kaapo on kyllä nyt veteraaniluokassa yltynyt sellaiseen menoon, että oksat pois! Veteraanikehiin vaadittava ikä tuli täyteen huhtikuussa, ja sen jälkeen ollaan käyty 9 kertaa näyttelyissä, tulokset ovat olleet aivan huikeita:
9* ROP-vet
5*ROP
3*VSP
1*PU-2
1*RYP-1 (Nastola rn)
1*RYP-2 (Outokumpu rn)
1*RYP-3 (Seinäjoki KV)
1*BIS-1 (Nastola rn)
1*BIS-2 (Nastola SSKY er)
1*BIS-1 vet (Nastola rn) 
Näyttelyvuosi jatkuu meillä vielä Jyväskylässä ja Messarissa, sen jälkeen mietitään, mitä tehdään, jätetäänkö papparainen eläkkeelle vai jatketaanko vielä toisten kiusaamista kehissä :).

Kotimatka tuntuu taas vähän lyhemmältä kun kyydissä on ryhmäsijoittuja :). 


P.S: BIS-Vetskuissa ei selvitty jatkoon, mutta ei kyllä jäänyt harmittamaan, paljon hienoja veteraaneja siellä olikin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...