maanantai 8. heinäkuuta 2019

Näyttelyviikonloppu

Viikonloppuna Nepun pentuja osallistui näyttelyihin Orivedellä ja Tuusulassa. Nehän ovat sen 7kk ja risat nyt ja aikamoisella rytinällä startattiin pentuluokat. Lainailen tähän postaukseen kuvia Laurilan Tuijan galleriasta, on niin hienoja otoksia jälleen  kerran!

Orivesi KR 6.7.

Orivedellä meidän tiimiä edusti pennuista Armi, Ilona ja Jekku sekä nuorissa Sannan Säde (Trasseli Säteilyvaara) ja valioissa meidän Inkeri. Näytillä siis neljä Kaapon lastenlasta ja yksi lapsi :). Schapeja kehään oli ilmoitettu 16kpl, yksi oli poissa, joten lopulta kehässä pyöri 5 pentua (1u+ 4n) ja  10 virallisissa luokissa (2u+ 8n). Tuomarina suomalainen Maija Lehtonen ja mukana oli myös harjoitusarvostelija.


Jekku aloitti kehän, se esiintyi kauniisti ja iloisesti Tuijan kanssa ja saikin KP:n, jolla pääsy paras pentu -kilpailuun.

Jekun (Scabbers Patrick) arvostelu:
"7kk lanneosaltaan hieman pitkä,
melko vahvaluustoinen uros.
Erinomainen pään malli.
Oikea purenta.
Hieman raskaat korvat. Hyvä kaula.
Lupaava ylälinja.
Hyvin kehittynyt rintakehä,
riittävän tasapainoiset kulmaukset.
Hieman korkea kinner.
Hyvä hännän käyttö.
Kevyet liikkeet, lupaava karvanlaatu.
Mukava käytös."





Sitten oli vuorossa narttupennut, voisi sanoa että peräti 4 kappaletta. Meidän tytöt vuorossa viimeisinä, kun aakkosjärjestyksessä mennään. Ensin niistä siis meidän Ilona (Scabbers Peggie). Se esiintyi myös kivasti, tässä arvostelu: 

"7kk erinomainen tyyppi.
Lupaavat rungon mittasuhteet, 
erinomainen luusto.
Oikea pään malli. Oikea purenta.
Hyvä kaula ja selkälinja.
Runko saa tilavoitua iän myötä.
Riittävän tasapainoiset kulmaukset.
Hieman korkea kinner.
Hyvä hännän käyttö.
Liikkeet saavat vielä tasapainottua.
Hyvä karvanlaatu.
Reipas käytös."




Armi (Scabbers Petunia) esiintyi todella kauniisti Sannan kanssa: 

"7kk erinomainen tyyppi.
Oikeat rungon mittasuhteet.
Melko vahva luusto.
Erinomainen pään malli.
Oikea purenta.
Hyvä kaula, lupaava ylälinja.
Hyvin kehittynyt rintakehä.
Tasapainoiset kulmaukset.
Sujuvat liikkeet.
Hyvä karvanlaatu.
Reipas käytös."




Kun kaikki narttupennut oli arvosteltu, laittoi tuomari ne mieleiseensä järjestykseen. Armi voitti KP:n kera ja Ilona viitottiin toiseksi, sille myös KP! Eipä se hienommin olisi meidän pennuilta voinut mennäkään! 

ROP-pentukisassa Armi päihitti veljensä, eli Armista ROP-pentu ja Jekulle VSP-pennun ruusuke. Hienosti lähti käyntiin näyttelyt meidän kakaroilla (Jekkuhan kyllä kävi jo ihan pikkuisena kerran epävirallisessa pentunäyttelyssä). Ja olivat niin hurjan reippaitakin kaikki!

Virallisissa luokissa urokset saivat molemmat EH:t, mutta nartuissa saatiin kisa pystyyn parhaasta nartusta, SA:lla palkittiin viisi narttua. Sannan Säde vei voiton ja Inkerin kanssa juoksin taas Sannan perässä ja tultiin toiseksi. Kaikki sijoitukset siis otettiin, mitä pystyttiin,tasapelejä kun tässä lajissa ei tunneta ☺.

Inkeri sai ihan kauniin arvostelun myös:

"2 1/2v erinomainen tyyppi.
Hyvät rungon mittasuhteet.
Melko vahva luusto.
Erinomainen pään malli.
Oikea purenta. Kaunis kaula.
Hyvä ylälinja. Sopiva runko.
Tasapainoiset kulmaukset.
Hyvä hännänkäyttö.
Kevyet, sujuvat liikkeet.
Erinomainen karvanlaatu." 
VAL ERI/1 SA PN2



Tuusula NORD 7.7.

Sanna ja Tuija jatkoivat näyttelyturneeta vielä sunnuntaina Tuusulassa, minä en sinne koiriani ilmoittanut, ja niinpä jännäsinkin tulospalvelun äärellä samalla, kun  ajeltiin kotiin yövyttyämme Karstulassa. 

Schapet olivat Irina Poletaevan kehässä vasta iltapäivän puolella, ja kun seurailin muiden rotujen osalta kehää, niin kävi selväksi, että SA:t olivat todella tiukassa rodusta riippumatta.

Pentuja Tuusulaan oli ilmoitettu 4, mutta toinen uros oli pois, joten Jekku yksin uroksissa ja Armi toisen narttupennun  kanssa omassa luokassaan. Kaikkiaan schapeja siellä oli 16, pentujen lisäksi 6 urosta ja 7 narttua.

Jekulle KP ja lippu rotunsa paras pentu -kilpailuun nätillä arvostelulla:

"Very promising. Typical proportions.
Promising head. Scissors bite.
Typical topline.
Chest well developed for the age.
A bit close at hocks.
Enough drive in movement.
Promising coat."






Narttupennuissa Armi voitti kilpakumppaninsa KP:llä ja todella mainiolla arvostelulla:

"Lovely young female. Excellent head & 
expression. Scissors bite.
Typical outlines and
tail carriage.
Excellent chest for the age.
Easy movement.
Lovely coat for the age."




Pentuset ottivat siis heti Oriveden jälkeisenä päivänä uusintamatsin ROP pentu -kisassa ja tuloskin oli sama, eli Armi oli rotunsa paras toistamiseen ja Jekulle vastakkaisen sukupuolen parhaan ruusuke! Ei huono!




Virallisissa luokissa tuomari jakoi ainoastaan 3 SA:ta, yhden veteraaniurokselle ja kaksi nartuille (junnu ja sitten Säde nuorissa). Voiton vei Pomppaloikka-junnu ja sen isoisä oli VSP, onnittelut Tuijalle, aika huikeaa settiä veditte tekin! Säde PN2 vara-ruusukkeilla, joten kyllä sai Sannakin hymyssä suin ajella yötä myöten Kainuuseen.


Lisää pentukehiä onkin tulossa jo tulevana viikonloppuna Oulussa ja sitä seuraavana Kalajoella, joten äitikoiran kanssa saadaan jännittää ihan urakalla pesueen puolesta. Äitikoira itse tokoilee tässä kohtaa ja tullee kehään kenties vasta erkkarissa, jos ei sitä mihinkään tarvitse kasviksen täytteeksi ilmoittaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...