perjantai 14. kesäkuuta 2019

Ralleja

Sievi 8.6.

Inkerin kanssa ollaan tosiaan ralliteltu parit kisat tässä viikon sisään; ensimmäinen kisa, jossa avattiin rally-tokon kilpailukirja, oli 8.6. Sievissä ja kokeen tuomaroi Krista Karhu. Kyseessä oli tuplakisa, mutta me onnistuttiin pääsemään varasijalta nro 3 ainoastaan B -kisaan mukaan.

Me otettiin tämäkin retki ihan lomailun kannalta ja vietettiin asuntoautoillen viikonloppu Maasydänjärvellä, koirista mukana Ilona ja tietysti Inkeri. Olikin tosi helteinen viikonloppu, onneksi siellä oli tosiaan se järvi (liekö nimeltään Maasydänjärvi, en ole ottanut asiasta selvää) johon koirat pääsivät pulahtamaan aina välillä.



Kauniita iltoja on nyt kesäkuussa riittänyt!

Parasta karavaanailussa on ehdottomasti naapureitten kyylääminen ;)


Sievin kisarata

Yksi väsynyt matkustaja


Lauantaina B-kisan alokasluokka oli vasta iltapäivällä, ja siihen kohtaan oli annettu ukkosmyrskyvaroitus. Ihan se ei kuitenkaan ehtinyt tulla päälle, ja kisat käytiinkin aivan todella pakahduttavassa ilmassa. Sääliksi kävi kyllä tuomaria ja muita toimihenkilöitä, mutta iloisella mielellä jaksoivat tuplakisan vetää läpi säästä huolimatta, respect!

Inkeri suoriutui radasta aivan mallikkaasti ja teki kaiken, mitä siltä pyysin. Itse olisin saanut tehdä asioita tarkemmin, pöytäkirjaan oli merkitty kahdesti -1 piste kontr. ja kerran -1 piste ov. Tuo rally on kyllä tarkkaa puuhaa, ja virheitä saa helposti aikaiseksi, jos puolihuolimattomasti rallattelee menemään, kuten mulla näyttää tyylinä olevan :). No, lopputuloksena meillä kuitenkin radalta 97p ja sillä päästiin palkintopallillekin, sijalle 3.


Kemi 13.6.

Toinen rallykisa käytiin iltakilpailuna Kemissä eilen 13.6. Heli Kelhälän tuomaroimana. Rata oli nurmella, ja onhan se heti jotenkin kesäisemmän kaunista soraan verrattuna.

Nättiä. Ei kerrota taaskaan hyttysten määrää...

Kemin kisarata


Inkeri oli "vähän" vauhdikkaalla tuulella (tyylilleen uskollisesti...) ja lähtikin heti ekalla kyltillä lievästi lapasesta, se hoksasi yhtäkkiä, että sitä kylttiä pitäis päästä haistelemaan. Uusin kyltin, vaikka ilmeisesti siitä olisi tullut vain -1, uusinnasta siis -3. Loppurata rallateltiin melkoisissa tahtojen taistelu -tunnelmissa, Inkeri olisi halunnut haistella ihan jokaista kylttiä radalla. Muutamaa se ehtikin nuuhkimaan ja niistä otettiin -1 pisteitä (saksalaisesta käännöksestä haistelun seurauksena yhteensä -3 haistelu, liike pysähtyi ja talutinvirhe), itse kun en tämän lajin sääntöjä oikein tunne, niin mietin siinä matkalla että onkohan meidät jo hylätty :-D. No, ei ollut, lopputulos ALO91 saatiin mikä on ihmeen hyvin siihen nähden, miltä radalla tuntui.

Kaksi tulosta on Inkerillä nyt sitten rallykirjassa, koularin (RTK1) kokeileminen jää hamaan tulevaisuuteen, kun ei täällä oikein kisoja ole tai sitten on jotain päällekkäisyyttä lasten harrastusten vuoksi. Viikonlopun Jämsä KR -näyttelykin jää meiltä väliin samasta syystä, tuli matkaan "pari muuttujaa" kaksijalkaisen juniorin  toimesta, eikä me nyt sitten ollakaan tällä hetkellä matkalla kohti Lahtea ja Jämsää, vaikka alunperin niin oli tarkoitus.

Eilen Kemistä kotiin ajellessani päätin, että laitetaan Inkerille nyt se tokon voittajaluokka koekuntoon. Sen kanssa on kyllä harjoiteltu ihan liian "huolimattomasti" ja fiiliksen mukaan, periaatteessa se osaa kaikki liikkeet, mutta hienosäätö koetta varten on ihan kokonaan tekemättä. Jos tässä kesän/syksyn aikana pääsisi sen VOIVOIN korkkaamaan, sikäli kun onnistuttais saamaan paikka (paikkoja, Nepulle sitä eeveeällää) johonkin tai joihinkin kokeisiin. Josko tässä ottais itseään niskasta kiinni, kun tuli julkilausuttua tämä tavoite ;).


Sukua koolla jälleen...


Käytiin tässä viikolla vähän suvun kesken taas viilettämässä, mukaan ehtivät mun tyttöjen lisäksi Aadolf ja Armi. Oikein edustavia kuvia saatiin otettua, kun ensin toista tuntia ryvettiin soramontuilla :-D.






Aadolf



Ilona



Armi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...