maanantai 19. marraskuuta 2018

We're here!

Nepun ja Pablon pennut syntyivät eilen, 8 pötkylää jakaumalla 4u + 4n. Ei ihme, että maha oli viimeiset ajat sen näköinen, kuin rouvakoira olisi nielaissut potkupallon:). Syntymäpainoltaan pennut olivat todella tasaista porukkaa, muutaman kymmenen gramman sisällä molemmin puolin 300 grammaa (huvikseni laskin, että Nepun mahassa on ollut pentuja yhteensä 2378g :-D). Väreiltään kaikki ovat enemmän tai vähemmän mustaharmaita/harmaa-mustia.


Pesueen tarkistus, onko kaikki paikalla :)


Rouva valas vielä yhtenä kappaleena.


Lauantaina iltapäivällä nappasin Nepun lämmönlaskun kiinni, tosin alin minkä mittasin oli tasan 37, joten en ole varma, milloin se on alimmillaan ollut. Se oli kuitenkin jo perjantai-iltana ollut ilmeeltään sen näköinen, että osasin arvella synnytyksen olevan lähellä. Viestiä Sannalle Vuokattiin ja hän ajelikin vielä lauantaina illan päälle meille.

Lauantain ja sunnuntain välinen yö meni aika pitkään jutellessa niitä näitä. Jossain vaiheessa maltettiin kuitenkin mennä nukkumaan... tosi huonosti kyllä sitten nukuttiin, kun Neppu alkoi petata. Se petasi koko loppuyön ja viimein aamulla sitten alkoi synnyttää. Onneksi Sanna tosiaan oli tullut jo illalla, koska synnytys oli varsin nopea: 1h ja 2min aloituksesta seitsemän pentua oli jo maailmassa! Ne tulivat ihan liukuhihnalta kuin plussapallot konsanaan :).

Ensimmäisenä syntynyt uros. Muutenkin vaikuttaa olevan semmoinen "minä ekana" -tyyppi.


Ultrassahan lukumääräarvio oli ollut "noin kuusi", joten hetki mietittiin, että olivatko nämä nyt sitten tässä. Neppu levähti jonkun aikaa ja hoiti pentuja. Sillä kuitenkin edelleen supisteli, joten jossain vaiheessa päätettiin, että käytän sitä vähän ulkona jalottelemassa. Pieni pyörähdys ulkona, ja saatiin vielä yksi ekstrapentu pentulaatikkoon :). 

Kaikki pennut syntyivät oikein päin, kalvoissa ja olivat heti tosi virkeitä. Neppu hoitaa niitä tunnollisesti ja on hurjan rauhallinen mamma. Nyt toivotaan, että kaikki jatkuu hyvin ja täällä vilistäisi kohtapuoliin 8 kappaletta pikku-Neppuja ja -Pabloja.



Enemmän kuvia tulossa myöhemmin..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...