sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Tokokoe 31.3.

Täytyy tehdä pikainen koesuorituksen purku, paljon muutakin kerrottavaa olisi, mutta nyt ei malta istua sisällä niin pitkään, että kaiken saisi kirjoitettua.

Käytiin siis Nepun kanssa eilen mutka Torniossa, jossa koetta tuomaroi Heli Kelhälä. Kaikkiaan 7 koiraa oli ilmoitettu voittajaluokkaan, me Nepun kanssa suoritusvuorossa ihan jo perinteisesti viimeisenä. Liikkeet kirjattuna siinä järjestyksessä, kuin ne tehtiin.

Paikkis 8 -se teki sen TAAS! Muuten täydellinen suoritus, mutta se lopun perusasento, johon se kokeessa tarvii AINA lisäkäskyn. Treeneissä tätä ei tapahdu koskaan. En tiedä, mistä johtuu. Onneksi evl paikkis on sitten erilainen :)

Yksilöliikkeet

Metallihyppynouto 10 -kapula oli kylmä, moni koira jätti noutamatta, mutta Neppu teki hienosti.

Kaukokäskyt 8,5 -siisti, tuomari rokotti sekatekniikasta, sanoi kyllä että ei liikkunut yhtään. Sanoinkin, että tää on sekakäyttäjä, enkä aio asiaa edes yrittää korjata :).

Tunnari 0 -teki täydellisen noudon, mutta toi väärän! Tätä en muista tapahtuneen koskaan, Neppu ei edes haistellut niitä vaan nappasi vaan ekan kohdalle sattuneen ja kiikutti mulle. Tämä jäi vaivaamaan mua ihan älyttömästi ja mietin esimerkiksi, että 
-se katseli Jannea kehän reunalla odotellessaan liikkurin kapuloiden laittamista, pelkäsin jo että se lähtee Jannen luokse. Ajatus ei ollut ollenkaan tunnarissa?
-koska alla oli tuo hyppynouto, jäikö sillä se moodi päälle tässä? Ei olla varmaan treenattu tommosta nouto-tunnariyhdistelmää? Ahdistus. Mitä jos tuo nyt meni pilalle koko liike?

Luoksari 6 -se ei ilmeisesti kuullut mun ekaa kutsua? Koira jätettiin semmoisen lämmityspuhallinpömpelin alle makaamaan, joten kutsuin ekana varmaan liian hiljaa? Sitä ei uskalla kovin roimasti kutsua, kun tulee sitten miljoonaa ja pysähdys valuu... ja niinhän siinä sitten nytkin kävi kun käskytin toisen kerran vähän isommalla äänellä...

Seuraaminen 9 -tuomari tykkäsi kovasti, kehui meidän käännöksiä ja täykkäreitä (uskaltauduin nyt ekan kerran tehdä ne kokeessa vasemman kautta). Peruutuksetkin oli suht ok ja Heli sanoikin että ihan ei tekniikka niissä ole täydellinen, mutta yritystä ei puutu. Minä sain pyyhkeitä jähmeästä vasemmasta kädestä, se kuulemma pitää laittaa kuntoon evl:ää varten. Mun pistemenetys. 
Kesken seuraamisen yleisössä tuli joku koirarähäkkä, Neppu säikähti sitä ja otti pari pinkoaskelta, mutta palasi heti seuruuseen eikä ollut millänsäkään, siihen kohtaan olin erityisen tyytyväinen, en ehtinyt antaa edes lisäkäskyä kun korjasi asian itse :).

Stopit sei-maa 7 - taas täydellinen muuten, mutta maahan -käskyllä istui. Se teki tuota lämpätessäkin, ilmeisesti ei tykännyt alustasta (se Tornion hallin pohjahan on aika erikoinen). Tai sitten ei vaan malttanut kuunnella. Ärsytys, tää on ollut tunnarin ohella ihan varma liike.

Ruutu 0 -tää meni ihan keturoilleen. En tiedä, johtuuko siitä että tuossa meidän treenihallissa ei mahdu tekeen täydeltä matkalta. Se lähti hyvin, mutta laski varmaan askeleita ja odotti pysäytyskäskyä ennen ruutua jo. Kun sitä ei tullut, kaarsi laajan kiekan oikeaan ja vilkuili mua, että mitä hittoa. En saanut korjattua, sillä meni kuutonen silmään ja siellä se mennä viuhtoi kun yritin käskyttää. Keskeytin liikkeen. Nyt kyllä etsitään joku parkkipaikka tuolta lumen seasta ja käydään tekemässä piiiittttkkkkääää ruutuun lähetystä!

Ohjattu nouto 0 - saatiin vasen, kuten seitsemästä koirasta viisi muutakin. Vain yksi koira kuudesta haki sen vasemman, kaikki muut kaarsi lähetyksestä vasemman kautta oikealle kapulalle! Liike tehtiin kohti katsomoa ja vasen oli juuri toimitsijapöydän edessä. Luulen, että se oli koirille vaikea nähdä, kun taustalla oli paljon kaikkea? Oikea oli hallin reunalla, takana pelkkä kehänauha ja tekonurmea, joten se oli varmaan koirille helpompi. Harmi.

Kokonaisvaikutuksesta tää mun taskuraketti otti nollailustaan huolimatta kympin, ja Heli sanoi mulle vielä kerran siitä vasemmasta kädestä, käski katsoa videolta kun huomasi että Janne kuvasi. Että sen kun laitan kuntoon niin sinne eeveeällään sitten tän kans on hyvä lähtee.

Summa summarum, nollatulos tuli, paljon oli hyvää (erityisesti seuraaminen on nyt kohdillaan). Näköjään myös säikähtäessään palautuu heti ja jatkaa hommia.  Superiloinen siihen, että tuo kyllä aina tekee, ei koskaan jäädy/jämähdä. Monelle koiralle tuollakin oli esimerkiksi kaukokäskyt vaikeat, en tiedä onko se pohja jotenkin koirien mielestä inhottava, kun eivät mielellään tee niitä kakeja.

Sitten todettiin taas kerran, että Janne ei voi tulla katsomaan meidän koetta, aina menee huonosti kun tulee ja aina kun ei tule, saadaan ykköstulos :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...