maanantai 12. heinäkuuta 2021

Huh hellettä!

Lämmintä on tänä kesänä todellakin riittänyt. Olen ollut lomalla nyt reilun kuukauden, ja yhden käden sormilla taitaa olla laskettavissa semmoiset sopivat koirien lenkkeilytyskelit. Aamulla on kuuma, päivällä se vasta kuuma onkin, ja illalla on kuuma. Kotona sisällä onneksi ilmalämpöpumppu hoitaa viilennyksen, mutta asuntovaunussa on ollut kohtuullisen lämmintä nukkua niinä muutamina kertoina, kun ollaan reissussa oltu. Ostin nyt kokeiluun sellaisen ilmanviilentimen vaunuun, pääsee testiin kunhan taas poimitaan vaunu perään roikkumaan ja lähdetään (kisa)reissuun :).

Treenit koirien kanssa ollaan tehty lyhyesti ja ytimekkäästi, nyt tosin ostin taas kortin Dogantti -areenalle, kun siellä meijerin vanhassa juustolassa on helteilläkin mukavan viileää. Iltaisin ollaan käyty muutaman kerran hakemassa viilennystä merivedestä ja reissuissa tietysti campingit pyritään katsomaan niin, että koirille on pulikoimismahdollisuus. Ainoastaan Inkeri meillä menee ihan uimalla uimaan, toiset tykkäävät vain kahlailla.






Kisailtu ollaan sen verran, että Inkeri saavutti kolmella startilla voittajaluokan koularin RTK3 rallyssa: ensimmäinen startti oli jo joskus toukokuussa Oulussa, siellä ralleiltiin tulos VOI88, ja sijoituttiin luokassa hopealle (2./10). Tässä kisassa ohjaajan piikkiin saa laskea ainakin -10 pistettä, kun uusin kyltin "puolenvaihto takana", enkä sitten muistanut, kummalla puolella koiran pitäisi ensin olla :-D. Siinä sitten aikani koomailin, meinasin jo luovuttaakin, mutta jatkoin kuitenkin loppuun saakka ja onneksi jatkoin, kun saatiin ihan ok tulos.



Seuraava startti oli Nepulla ja Inkerillä Hankasalmella. Tää oli näitä:

Satu: "Mitäs jos mentäis tuolloin 18.-20. päivä Hankasalmelle? Siellä näyttää olevan tuommoinen leirintäalue."

Janne: "No mitä siellä silloin on?"

Satu: "No olis kisat. Sain paikatkin Nepulle ja Inkerille."

Janne: "No ok."

(Toim.huom: täällä meillä päin kisoja on harvakseltaan, ja usein saa ajaa satoja kilometrejä, jotta pääsee starttaamaan).

Ja niin me sitten mentiin. Kumpikin koira teki tuloksen, Inkeri taas podiumille pistein VOI87 (3./10) ja Neppu mun mielestä hienolla tekemisellä sai tuloksen MES81, tähän olin lievästi pettynyt (en koiraan, vaan tulokseen).




Seuraava "mitäs jos mentäis retkelle..."  -startti tehtiin Sievissä 3.7. Majailtiin Maasydänjärvellä  viikonloppu, uitiin (jopa minäkin tarkenin!) ja lähinnä läähätettiin helteessä.

Sievissä siis Inkeri edelleen voittajassa, josta tulos VOI96 ja palkinnoille, sijoitus 3./10 ja RTK3 plakkariin. Tuomari kehotti palautteessaan luottamaan koiraan, mutta kyllä se Inkeri edelleenkin keskittyy ainakin sataan asiaan yhtä aikaa, eikä sen kanssa todellakaan päästä radalla (ei useinkaan edes treeneissä) sinne yhteiseen kuplaan, hyvä että edes samalla tontilla ollaan :). Koularin myötä Inkeri saa nyt jäädä hetkeksi kisamaskotiksi, on Ilonan vuoro kokeilla voittajaluokkaa seuraavaksi.



Nepun rata oli sitten ihan jinjajang/super/kuplassa/mitänäitänytonkaan. Tekniseltä radalta se otti täydet 100p, otti luokkavoiton ja näin saatiin viimein valiokello käyntiin. Sen suoritus sai taas uskomaan siihen, että kyllä tuommoisen hieman haasteellisemmankin taskuraketin kanssa on mahdollista onnistua, kun tarpeeksi uskoo ja tekee töitä. Se haasteellisuushan tässä tapauksessa on sitä, että se tekee niin sukkelasti sinne päin, että mm. pieniä vino -1 -pisteitä tulee tilille todella helposti. Aina, siis todellakin AINA se antaa kaikkensa, mutta meidän yhteistyö ei välttämättä aina pysy siinä tahdissa mukana...





Rallikisailut jatkuvat, mulla on parikin kisapaikkaa "takataskussa" vielä tälle kuulle. Mukavaa, kun kisoja taas ylipäätään on!


Koiranäyttelyssäkin me käytiin, Oulussa 10.-11.7. Ilmoitin sinne viime tipassa Inkerin lauantaille (KV -näyttely) ja Ronjan sunnuntaille (NORD).

Lauantaina schapeja (2u+2n) tuomaroi Nina Janger ja hän arvioi Inkerin rotunsa parhaaksi mukavalla arvostelulla:

"4- vuotias narttu. 

Erinomaiset mittasuhteet.

Hyvä kallon leveys ja vahva kuono-osa.

Hyvä ylälinja, eturinta ja raajaluusto.

Hieman pyöreyttä rintakehässä.

Tasapainoisesti kulmautunut.

Liikkuu kevyellä ulottuvalla askeleella.

Käyttää häntäänsä hyvin.

Iloinen esiintyjä.

Hyvä karvapeite."

VAL ERI1 SA PN1 CACIB ROP


Inkeri otti kyllä koko rahan edestä ilon irti kehässä, oli hyvin tyypillinen pomppiva itsensä, ja sitä sai myös tuomari ja kehäsihteerikin "maistaa"... Tuomari totesikin, että hänhän repeilee, mutta niinhän näiden täytyy iloisia ollakin. 



Nepun jälkikasvusta Jekku ja Armi ottivat valioivat sertit lauantaina, Jekku oli VSP ja Armi Inkerin jälkeen PN2.


Sunnuntaille tuli harmillisesti tuomarimuutos, alunperin piti olla hollantilainen erikoistuomari, mutta vaihtui espanjalaiseksi Jose Homem De Melloksi. Ilmoitin sunnuntaille Ronjan, kehässä oli 3 urosta ja 2 narttua. Ronjan arvostelu:

"Feminine, well set ears.

Chest should be deeper.

Correct front.

Nice ribcage.

Correct topline & tailset.

Moves little bit reserved & 

very close behind." 

AVO EH/2 

Ihan tyytyväinen Ronjan esiintymiseen olin, eihän sillä kokemusta ole yhtään tuollaisista tapahtumista ja hälinästä. Jekku ja Armi olivat VSP ja ROP, selkeästi tuomari tykkäsi vähän rungokkaammista koirista, Ronja on enemmän meidän Ilonan kaliiperia, eli hyvin kevyt tyypiltään.


Muita näyttelyitä en ole edes katsellut, varmaan joskus täytyy lähteä Inkerin kanssa jostain Suomen rajojen ulkopuolelta kokeilemaan sitä viimeistä Cacibia, kunhan rajat ovat auki ja on turvallista mennä.


Nyt koitetaan pitää Neppu iskukunnossa, että saataisiin niitä valiotuloksia rallyssa lisää (en kyllä tiedä, miten se saadaan pidettyä, täytynee vaan toivoa että lämpimät ilmat jatkuvat niin se edes vähän on hitaampi radalla). 

Ilona osaa voittajaluokan jutut kyllä, katsotaan miten se alkaa pelittämään kisoissa.

Ja Inkeri taas... Yritetään etsiä sitä yhteistä kuplaa ja keskittymiskykyä, muuten se osaa kyllä mestariluokan jutut ja on teknisesti varmaan taitavin mun koirista, sen kanssa vaan on epämukavaa (mulla, koiralla on vähän liiankin kivaa) olla radalla, kun se rekisteröi koko ajan ihan kaiken ympärillään. Napsun tai parin verran keskittymiskykyä lisää, kiitos :).








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...