tiistai 5. tammikuuta 2021

(Korona)vuotta pakettiin

Olen aloittanut jo pariin otteeseen postauksen tänne loppusyksyn ja alkutalven kisoista ja muusta, mutta jostain syystä en vaan ole saanut kirjoituksia valmiiksi asti. En nyt jaksa enää sen tarkemmin lähteä erittelemään kisa kisalta, mitä ollaan tehty, vaan ajattelin vain hieman koota pakettiin viime vuotta koira koiralta. 


Ronja 




Ronja muutti mun anopin luokse helmikuun lopulla sen jälkeen, kun vanha Manni täytyi laittaa viimeiselle matkalle. Ronja on virallisesti minun nimissäni ja sen päätehtävä on anopin aktivointi :). Jonkin verran kävin Ronjan kanssa Oulun Koirakerhon näyttelytreeneissä, mutta korona vesitti nekin kyllä suurimmaksi osaksi, kuten näyttelytkin. Ronja ehti kuitenkin tammikuussa käydä kerran kehässä Kajaanin KV -näyttelyssä, sieltä sille sileä eri. 

Luustokuvat otettiin loppuvuodesta ja kaikilta osin priimaa lausuttiin Ronjalle.

Ronjalle yitän katsoa jonkun näyttelyn ensi kesälle, aiemmin tuskin kannattaa tämän vallitsevan tilanteen vuoksi edes näyttelykalenteria katsella. 



Ilona 





Ilona heilui mukana treeneissä, sen kanssa ei tosiaan ole mitenkään ihmeemmin tavoitteellisesti tehty mitään, mutta paljon se on oppinut "siinä sivussa vasemmalla kädellä". Se on  luonteeltaan paljon rauhallisempi ja harkitsevaisempi (jos schapea nyt ylipäätään voi harkitsevaksi sanoa...) kuin nuo mun kaksi vanhempaa suharia, ja niinpä sen ohjaaminenkin on aika paljon helpompaa. Lisäksi se tekee kyllä tasan sen mitä sille on opetettu, ohjaaja voi katsoa itseään peilistä jos yrittää teettää sillä sellaista mitä sille ei ole aiemmin opetettu. 

Ilona starttasi rallykisoissa neljä kertaa, sai joka kerta tuloksen ja koularit RTK1 ja RTK2. Rotumestikset jäivät harmillisesti väliin juoksujen vuoksi. 

Ilona luustokuvattiin alkuvuodesta, priimaa olivat senkin luut (spondyloosia ei nuoren iän vuoksi vielä lausuttu).

Tänä vuonna Ilonan tavoite on ainakin RTK3, ja kenties korkkaamme myös tokokokeet. 



Inkeri




Inkeri kävi kerran näyttelyissä, Turussa tammikuussa. Turkuun asti junailimme ihan vaan sen vuoksi, että siellä oli rodun erikoistuomari ja matkailuhan tunnetusti avartaa :). Helmikuussa Inkeri kävi sterkassa, ja nyt noin vuosi jälkeenpäin saa onnekseen todeta, että eipä ole vaikuttanut sen paremmin turkkiin kuin painoonkaan tuo sterkka.

 Rallykisoissa Inkeri starttasi kolmesti, saldona oli kaksi kertaa luokkavoitto ja kerran hylsy. Että tulos tai ulos, se on Inkerin motto näissä karkeloissa. Viimeinen, RTK2 -koularin tuottanut luokkavoitto tuli Kuopion rotumestiksissä, joten Inkeri on avoimen luokan rotumestari!

Tälle vuodelle Inkerin tavoite on ainakin RTK3, ehkä jopa RTK4, se osaa kyllä kaikki kyltit ja tekniikka on hyvä, mutta se keskittyminen... Se vaan kertakaikkiaan saa niitä aivopieruja ja lisäksi sen on pakko kuulla ja nähdä kaikki mahdollinen ja vähän mahdotonkin, joten koskaan ei voi radalle lähtiessä tietää, mitä se sillä kertaa "tarjoilee". 

Tokossa olisi kiva käydä pitkästä aikaa VOIvottelemassa, nyt kun vielä näillä vanhoilla säännöilla kisataan. Tokossa vaan rallyakin enemmän on haittaa siitä, että koiralla "pakka leviää", on jäänyt päähän kaikumaan sen viimeisimmän voittajaluokan kokeen tuomarin kommentti: "tämä olisi semmoinen kolmensadan pisteen koira, jos..."


Neppu




Neppukin ehti kerran näyttelykehään ennen koronaa, tammikuun Kajaani KV:ssa se oli ROP. Rallykisoja koluttiin sitten senkin edestä, mun koirat on tänä vuonna kyllä startanneet yhteensä enemmän kuin yhtenäkään aiempana vuonna, että siltä osin "mikä korona?" Rallystartteja Nepulle kerääntyi peräti yhdeksän kappaletta, ensin kahdesti voittajassa, joista sitten RTK3 ja sitten loput seitsemän starttia mestariluokassa, jokaiselta radalta tulos, koulari RTK4 ja aika monta kertaa rallyteltiin harmittavan lähelle sitä 95 pistettä. Neppu otti mestariluokan rotumestaruuden Kuopiossa, teki kyllä siellä kaikista radoistaan surkeimman suorituksen, mutta se riitti silti!

Tänä vuonna jatkamme rallykisailua ja toivottavasti kehityn ohjaajana niin, että ne valiotulokset saataisiin kasaan. Koira kyllä osaa ja tekee, mutta on ohjauksellisesti haasteellinen, kun on niin nopea liikkeissään ja reagoi ihan jokaiseen sormen heilautukseenkin. Ja sitten on vielä tunariohjaaja, joka ottaa aivan hölmöjä ohjaajavirheitä...

Tokotiimin leirit kärsivät pahasti koronasta ja yhden kerran jouduin olemaan pois, kun olin itse sairaana. Tänä vuonna toivottavasti paremmalla tuurilla saadaan vedettyä treeniviikonloput läpi. 

Nepulla kävi tässä hiljattain tokoa treenatessa pieni haaveri, kun treenattiin hallissa merkikierto-hyppy-nouto-hässäkkää. Se meni kumolleen merkinkierrossa (sehän juoksee aina pää viidentenä jalkana, joten ei ihme), jatkoi kyllä suorituksen loppuun ja näytti, että mitään ei käynyt. Se meni kuitenkin jotenkin itselleen epätyypillisen "hitaaksi" ja arvelin, että johonkin nyt tuli osumaa. Onneksi sain heti seuraavaksi maanantaiksi ajan hierojalle. OIkean lavan yläosassa oli jotain pientä, muuten Neppu oli ihan ok, normaalia pientä harrastuskoiran jumia, jotka antautuivat hyvin. Nyt mennään kuitenkin hetki jumpaten ja rallatellen, jotta lapa saa parantua kunnolla. Isoja vauhtiliikkeitä täytyisi päästä harjoittelemaan isolle kentälle, en tiedä jääkö tämä tokon koekuntoon viilaaminen sitten kesään, kun pääsee taas ulos treenaamaan. Nyt on hyvä aika treenata tekniikkaa ja sitä kuuntelua (joka kuulostaa schapen kohdalla ihan kirosanalta). 



Tällä hetkellä kalenteri näyttää harrastusten osalta vain surullisen tyhjää, toivottavasti kevään korvalla korona olisi jossain ruodussa ja päästäisiin taas kisaamaan. Näyttelyitä en edes kaipaa, toki Messari ja erkkari ovat sellaiset kinkerit, joiden peruuntuminen viime vuonna harmittivat. 

Täällä meillä on nyt oikein mukavat talvipakkaset, kunnon narskekelit ja niinpä enimmäkseen koirien kanssa mennä viiletetään metsissä ja lenkkipoluilla! Ollaan myös ehditty aivan harvinaisen paljon käydä mökillä Syötteellä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...