sunnuntai 10. helmikuuta 2019

FI MVA Inkeri

FI MVA JV-17 PMJV-17
Exåress Too Cool For You
lempipuuhassaan
(Juliskan ottama kuva)


Inkeri pyörähteli eilen kehässä Kauhavan ryhmiksessä, jossa rotua tuomaroi mukava Tarja Löfman. Schapeja oli ilmoitettu 6, mutta paikalle läpi tuulen ja tuiskun saapui 5 narttua. Inkeri vei koko potin nätillä arvostelulla:

"2v. Erinomaisen tyyppinen narttu.
Hyvät mittasuhteet ja vahvuus.
Oikea purenta. 
Hieno, vahva kuono-osa,
otsapenger ja kallon muoto.
Tasapainoiset kulmaukset.
Hieman kevyt runko.
Käyttää häntäänsä oikein.
Liikkuu keveällä askeleella.
Oikea karvan laatu."
AVO ERI/1 SA PN1 SERT -> FI MVA, ROP




Meidän rotu oli kehän viimeinen, joten kauaa ei tarvinnut odotella ryhmien alkua. Mari jäi Essin kanssa Bis-vetskuihin, joten aika kului mukavasti kun käytettiin koiria ulkona (räntäsateessa) ja käytiin kahvilassa. Kiitos seurasta myös muulle schappariväelle kehän reunalla!

Ryhmä oli yhdistetty 1/3, joten koiria olikin kohtalaisen paljon Harry Tastin tuomaroimassa ryhmäkilpailussa. Kokoomakehässä tuli tunne, että meidät "merkattiin", kun niin pitkään katsottiin. Ja kyllähän vain, ekana isoon kehään meni pelkät paimenkoirat (eli ykkösryhmä) ja Tast nosti jatkoon Inkerin, pumin, sheltin ja australiankarjakoiran. Että jos ois ollut pelkkä ykkönen niin sijoitus olisi tullut... mutta kun oli vielä ne terrierit työnnetty samaan ryhmään. Sieltä myös neljä jatkoon. Lopulta Tast sijoitti kaksi paimenkoiraa ja kaksi terrieriä, meille ei sijoitusta. Harmillisen läheltä liippasi kyllä :).

Kotiin ajelimme järkyttävän huonossa kelissä sen vajaa 300km, onneksi saatiin se mitä lähdettiin hakemaan (eli viimeinen,valioiva serti)  niin ei niin paljoa tympinyt ajella.

Näyttelyt on nyt sitten vähäksi aikaa näytelty, keväämmällä/ kesällä mennään varmaan Ruotsiin ja Norjaan ja Ilona pyörähtänee jossain pentuluokassa kotimaassa, kunhan ikä riittää. Täytyy tutkia näyttelykalenteria, keksiskö jotain muuta vielä jollekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...