torstai 4. elokuuta 2016

Neppu mukaan kennelpiirin TOKO-rinkiin!

Haettiin Nepun kanssa mukaan Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin nuorten koirien toko-rinkiin. Näyttökoe oli maanantaina ja tänään sain vastauksen, että pääsimme mukaan 1+1 vuodeksi, eli jos eka vuosi menee hyvin, meillä on mahdollisuus jatkaa vielä toinen vuosi ringissä.

Itse näyttökoe meni ihan ok:sti, vaikka tällä hetkellä tosiaan kaikki liikkeet on kaikkea muuta kuin koekunnossa... koetta arvioi kaksi tuomaria ja saatiin pisteiden lisäksi muutakin kirjallista palautetta, mikä oli kyllä kiva juttu. 

Liikkeinä oli alo-paikkis, seuraaminen, luoksari (alo), kapulan pito tai nouto (me tehtiin nouto) ja vapaavalintainen liike, jossa otettiin hyppy. Jos nyt jotain noista omaa tuntumaa sanois niin paikkis oli vino, siihen ei varmaankaan auttanut yhtään se, että meidän vasemmalla puolella ollut koira ei ihan osannut tuota liikettä, ja olin aivan kauhusta jäykkänä liikkeen alusta loppuun, kun pelkäsin että se naapuri käy sieltä Nepun päälle... onneksi ei käynyt, vaan jolkutteli jossain vaiheessa omistajansa luokse. 

Seuraaminen oli ihan koomailua, tein itse virheen kun en käynyt kiertämässä kenttää ennen kokeen alkua, ja Neppua kiinnosti tietenkin uusi ympäristö. 

Muut liikkeet oli ihan ok, kapulan kuulemma otti huolimattomasti ja se viereen tulo kapulan kanssa oli taas semmoinen kunniakierros mun selän takana...

No, saatiin yhteispisteet 115/130 ja tämä riitti rinkiin pääsyyn! Tietää nyt siis kovasti reeniä jatkossa!

Ollaan nyt pidetty tässä huiliviikkoa tokosta sen maanantain jälkeen, mikä ei kyllä sovi tuolle koiralle ollenkaan. Tänään se alkoi olla jo niin kierroksilla, että teki mieli lähteä treenaamaan, mutta käytiin sitten kuitenkin vaan valjasjuoksulla vesisateessa. Huomenna palataan astialle, nyt on taas kyllä motivaatio kummasti korkeammalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...