keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Jälkikoira Neppis

Jälkikurssin viimeinen kerta oli tänään. Harmi, sillä tuolla saa treenata vieraiden ihmisten tekemiä jälkiä, tylsäähän se on aina omia ajaa. Koirallakin on kovempi motivaatio ajaa vieraita hajuja.

Tänäänkin ajettiin Neppiksen kanssa "vieras" jälki. Jäljen pituudesta mulla ei ole tarkempaa tietoa, mutta merkattuna oli pelkästään kepit (6kpl) pienillä krepeillä (toki janalla oli merkki ja jäljen lopussa). Jälkien tekijöillä oli käynyt pieni kömmähdyskin, joten jäljet menivät osittain vähän ristiin rastiin metsässä 😊. Päätettiin kuitenkin kokeilla, miten harhajäljistä selvitään.

Neppu teki loistavan janan, suora etenemä ja tarkka reagointi jälkeen. Jäljestys oli alusta saakka tosi rauhallista. Osaan jo käskeä sen takaisin hommiin, jos se alkaa haihatella muuta ja muutenkin olen jo ehkä vähän oppinut lukemaan, milloin ollaan jäljellä ja missä kohtaa haetaan kulmaa. 

Keppeihin Neppu reagoi tänään jo kaukaa. Harhajälkien kohdalla se joutui tekemään kovasti töitä, mutta selvisi niistä kunnialla ja jatkoi oikealla jäljellä, tien ylityksistäkin suoriuduttiin hyvin. Harhakohtien jälkeen jäljen tekijä -Johannan piti lähteä muihin hommiin, joten jäimme keskenämme metsään Katja-koutsin ja Nepun kanssa. Eli tietoa meillä ei ollut, missä jälki menee, oli pakko luottaa koiraan ☺...

Etenimme rauhassa metsässä, kepit nousivat ja jossain kohtaa Katja huomasi loppukrepin meistä katsoen vasemmalla puolella. Kun me kaksijalkaiset aloimme sitten "lukea kreppiä" ja koira kuitenkin jatkoi matkaansa suoraan, ajattelin (onneksi!) luottaa nyt sitten siihen koiraan, niin määrätietoisesti se eteni. Ja oikeassahan se Neppis sitten olikin, se nosti siellä meidän mielestä "ylimääräisellä" lenkillä vielä kepinkin, joten jäljen päällä mentiin!

Kaikki kuusi keppiä nousi tänään kaikista haasteista huolimatta! On se kyllä jännää puuhaa etenkin tuo "sokkojäljestys", siinä oppii sitä oman koiran lukemistakin kun ei yhtään tiedä, missä on kulma ja mihin suuntaan pitäisi olla menossa.

Loppukesä jäljestetään nyt ihan omiksemme, innokkaat jäljentekijät voivat ilmoittautua ☺☺. Ensi viikolla alkaa kuitenkin tokokurssi, joten ihan "pellossa" ei elellä tästä eteenpäinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...