keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

ALO- valmennuksen grande finale

Tänään oli viimeinen kerta ALO-valmennusryhmässä. Jokainen koirakko suoritti vuorollaan alokasluokan liikkeet Katja-koutsin liikkuroidessa. Lopuksi puitiin läpi, mikä sujui ja missä tarvitaan harjoitusta.

Menin treeniin tyylikkäästi vartin myöhässä, enkä edes etukäteen tiennyt, että tällainen kokeenomainen suoritus siellä on odottamassa, koska olen ollut muutamat viime kerrat pois treenistä loman vuoksi. Niinpä pääsinkin sitten viimeiseksi suoritusvuoroon, mikä ei tietenkään haitannut yhtään :). Odotellessa tuolla hallissa ei voi koiran kanssa tehdä mitään, koska tila on niin pieni. Laitoinkin Neppiksen häkkiin odottelemaan ja laadin sotasuunnitelman: päätin, että palkkaan vain liikkeiden välissä patukalla (myös liikkeiden aikana sai käyttää apuja ja palkkaa, mutta ajattelin yrittää kuitenkin näin).

Neppuhan oli tietenkin aivan täydessä täpinässä, kun oma vuoromme tuli. Ensimmäinen huomio (mikä nyt kyllä on muutenkin jo tiedossa): kannattaa tehdä hommia "alle" ennen kehään menoa, jotta koira on edes vähän kuulolla... seuraaminen lähti liikkeelle kohti merkkitötsää, ja Neppu ilmeisesti ajatteli merkin kiertoa ja lähti pinkomaan niin etten meinannut perässä pysyä. Muutenkin meinasi etuilla, mutta täykkärit ja pa:t se teki aika hyvin. Nyt täytyy muistaa omatoimisesti treenata tuota merkkiä kohti seuruuta, koska tämä koira käyttää silmää ja tekee sen perusteella omia johtopäätöksiä liikkeiden suhteen.

Liikkeestä maahan sujui hienosti, luoksarissa lopun pa oli vähän vino. Kapulan pidossa pientä kapulan mutustelua, muuten ok. Kaukoissa istuminen nopea, samoin maahanmeno, mutta siinä "rojahti" vauhdilla mahalleen ja liikahti vähän eteen. Täytyykin ottaa tätä nyt vahvalla takapalkalla jonkun aikaa. Kaukokäskyjen loppu meni hyvin. Hypyssä lopun pa vino. Jätin sen niin lähelle estettä kuin pystyy jättämään, jotta se ei ehtisi ajatella esteen kiertämistä, ja hyvinhän tuo yli tulikin.

Paikkista ei enää ehditty ottaa, mutta ainakin nämä muut liikkeet alkavat kyllä olla ihan mukavasti hallussa (seuraaminenkin varmasti parempaa, kun ehtii vähän lämmitellä ekana). Täytyy nyt vain ilmojen lämmetessä siirtyä treenailemaan eri paikkoihin, jotta tottuu siihenkin ettei aina tuolla samassa tutussa hallissa tehdä hommia. Josko me kesän päälle kokeeseenkin uskaltauduttaisiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...