keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Katsaus menneeseen ja kohti uutta

Joulu ja loma olivat ja menivät, uusi lukukausi pyörähti käyntiin ja koirarintamallakin olisi aika suunnata kuonot kohti uusia tavoitteita.


Vuosi 2019 ei tuloksellisesti mun koirilla kovin kummoinen ollut, mutta jotain sentään saatiin aikaan:

Ilona
-suoritti paimennustaipumustestin tuloksella PAIM-T ERI
-kävi kahdesti rallytokokisoissa, molemmista tulos ALO96 ja rotumestaruuksista hopeaa
-näyttelyistä se tienasi tittelit LT LV EE BALT JMVA, (näistä on kiittäminen Tuijaa <3)

Inkeri
-tokossa korkkasi voittajaluokan, tuloksia ei vielä saatu, mutta tästä on hyvä jatkaa
-rallytteli RTK1 ja kävi rotumestiksissä kisaamassa ekan avoimen radan, tulos AVO96, jolla voitti rotumestaruuden
-näyttelyissä kävi muutaman kerran, valioitui Suomeen, Norjaan ja Liettuaan ja sijoittui kerran ryhmässä (RYP2)

Neppu
-saatteli vuoden ensimmäisinä viikkoina ekan pentueensa maailmalle
-kisasi muutaman EVL-kokeen, paras tulos EVL3, matka jatkuu... :)
-rallyssa kävi kerran kisaamassa voittajaluokassa, tulos VOI84 ja rotumestaruushopeaa
-näyttelyissä pari pyörähdystä, oli erikoisnäyttelyn ROP-koira ja kirsikkana kakun päällä koko päivän BIS2

Itse asiassa ihan kohtuullinen vuosihan tuo loppujen lopuksi oli kuitenkin, nyt kun kaiken listasi ylös :).

Vuoteen mahtui myös surua ja murhetta, Kaapo jouduttiin lähettämään pilven reunalle lokakuun lopussa 12,5 vuoden iässä. Vanhuuden vaivat olivat sen verran kovia, että päätös ei lopulta ollut vaikea, enkä halunnut odottaa sitä viimeistä kunnon romahtamista.



Tällä hihnanjatkeella oli töissä aika hektinen ja raskas lukukausi, joten joululoma menikin melko pitkälle vaan rentoutuessa ja käsitöitä tehden. 

Koirien kanssa ollaan ulkoiltu ja treenattu, ja se perusarkihan sitä tärkeintä näitten nelijalkaisten ystävien kanssa onkin, kisat ja näyttelyt ovat sitten vaan mukavaa ekstraa ja vaihtelua. Nähtiin vuoden mittaan Nepun pentuja siellä täällä, onkin ollut aivan huippua seurata niitten kasvua!

Tälle vuodelle Ilona käy ainakin terveystarkeissa ja tavoitteena on myös aloittaa tokossa kisaura. Rallyssa yritetään saada se viimeinen tulos RTK1-koulariin ja sitä myöten avoimeen luokkaan. Myös paimennusta lähdetään kokeilemaan, uutta ja mielenkiintoista sekä Ilonalle että minulle!

Inkerin tavoitteena on saada tokon voittajaluokasta ykköstulos ja kilpailuoikeus erikoisvoittajaan. Rallyssa ainakin RTK2, ehkä myös voittajaan siinäkin, sikäli kun "joku" jaksaa ottaa työn alle sen oikealla puolella seuraamisen Inkerin kanssa... Koirasta se ei kiinni ole, mutta ohjaaja saattaa olla liian laiska ;).

Neppu on mukana Pohjois-Suomen tokotiimissä, ensimmäiset treenit olivat jo viime vuoden lopussa, läksyjä on tehty ja muutaman viikon kuluttua tokotiimi kokoontuu jälleen. Tavoitteena on saada se erikoisvoittajaluokka (koe)varmalle tasolle. Rallyssa otin itseäni niskasta kiinni ja ollaan Nepun kanssa nyt mukana koirakoulu Kisman rallyvalmennuksessa, tavoitteena ensin RTK3 ja tästä sitten mestariluokkaan.

Inkeriltä ja Nepulta peilattiin silmätarkit ajantasalle, molemmilla oli edelleen terveet silmät ja Inkerille tehtiin samalla kertaa myös polvitarkki, terveet polvet (0/0). Pentusuunnitelmia on kyselty,  ja kyllä meillä tälle vuodelle niitäkin on, pennuista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä, niin kerron lisää ;). Yhteystiedot löytyvät "minä" -välilehdeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...