perjantai 8. marraskuuta 2019

Vaihteeksi rallatellen

Sitä kun ihminen on kilpailuhenkinen ja innostuu yhtäkkiä kaikenlaisesta, niin löytää itsensä (koirineen) erilaisista tilanteista. Tällä kertaa keksin syyskuun lopulla, että lähden kaikkien tyttöjen kanssa marraskuun lopussa pidettäviin rally-tokon rotumestiksiin Seinäjoelle.

Ajatus hyvä, mutta toteutuksen kanssa oli/on hieman haasteita: ainoastaan Inkeri oli kisavalmis luokkaansa (alokasluokkaan), Ilonan kanssa en ollut koskaan edes kokeillut rallya ja Neppu pitäisi laittaa voittajaluokkaan, oikealla seuraamista noin esimerkiksi ei oltu tietenkään treenattu aiemmin yhtään.

No,  tuumasta toimeen ja rallykyltit esiin. Samaan syssyyn keksin ilmoittaa Ilonan ja Inkerin marraskuun alun Kemin rallykisoihin,että ainakaan ei ole liikaa treeniaikaa tarjolla :).  Ennen 2.11. kisoja ehdittiin treenailla muutamia kertoja I&I:n kanssa alokasluokkaa ja Nepun kanssa aloitin sen voittajan viilaamisen samoihin aikoihin.

Tällä hetkellä ollaan tilanteessa, jossa ne Kemin kisat on takana ja kumpikin sinne ilmoitettu koira sai hienot  tulokset alokasluokasta: Inkerille 94p ja RTK1 ja alle vuoden ikäiselle Ilonalle 96p! Ilonan osalta odotukset olivat lähinnä siinä, miten se toimii oudossa ympäristössä ja miten kestää palkatta koko radan läpi. Hienosti kyllä meni, en olisi noin hyvästä tuloksesta osannut edes uneksia sen kanssa!

Kaverukset I&I


Schappareiden etu on kyllä se, että ne palkkautuvat hyvin helposti sosiaalisella palkalla ja rallyssahan koiraa saa suorituksen aikanakin kehua. Tosin esimerkiksi Inkeriä ei juuri voi kehua ollenkaan, koska silloin se innostuu aivan liikaa ja koko pakka leviää alta aikayksikön...

Nyt ehditään vielä muutama viikko treenata rotumestiksiä varten. Inkeri meneekin siellä sitten avoimeen luokkaan tuon koularin myötä, eli mun koirat ovat kaikki eri luokissa (Ilona ALO, Inkeri AVO, Neppu VOI). Saa nähdä mitä siitäkin sitten tulee ;). Lähinnä taas lähdetään hakemaan kokemusta ja tapaamaan tuttuja :-D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...