keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Nurmijälki Neppikselle ja vähän tokotusta

No niin. Laitetaanpa heti muistiin, mitä tänään (ja eilenkin) tehtiin.
Neppu on siis vallan jäljen JATKOkurssilla (heh). Eilen oli toinen kurssikerta.
Tein sille SportsTrackerin mukaan 460m pitkän metsäjäljen. Alkuun vähän enemmän nameja, välille satunnaisesti ja kulmat (2kpl) tarkemmin. Jälki vanhenemaan noin tunniksi. Lähtöön tehtiin vielä "keskity, rauhoitu" -namiruutu. Neppu lähti heti tosi rauhallisesti (!!) ajamaan jälkeä. Metsässä on muutamia vanhoja polku-uria, joiden yli jälki meni. Koira lähti tuumimaan, josko sitä uraa pitäisi mennä. Palasi kuitenkin ihan mukavasti jäljelle. Mun pitäis vaan ite enemmän antaa löysää, että se oikeasti itse hakee jäljen uudelleen. Kulmat meni kohtuuhyvin. Jossain vaiheessa sille tuli vähän väsy, ilmakin oli aika tukahduttava. Ajoi kuitenkin jäljen loppuun saakka hienosti. Olin ihan että vau, se siis oikeasti osaa noinkin rauhassa työskennellä.
Läksyksi saatiin kulmia ja keppijälkeä.
Noh, tunnollisena menin sitten heti tänään tekemään niitä kulmia. Nurmialue oli juuri leikattu (kiitos kunnanmiehet, täältä tuppukylästä löytyy yllättävän hyviä nurmialueita). Tein taas SportsTrackerin ystävällisellä avustuksella tällä kertaa 420m pitkän jäljen, jossa oli 5 suorakulmaa. Jäljen aloitus taas enemmän namivetoisesti, kulmiin myös nameja. Muuten satunnaisesti. Jälki vanheni semmoset 50min (ja tuona aikana oli tuolla puolen kylää sataa ropsauttanut ihan kunnolla, meillä kotona noin kilometrin päässä ei satanut ollenkaan).
Neppu oli ihan ampiaisena taas, pörräs ja hörräs ympäriinsä ekat 100 metriä jäljellä ainakin. Alussa tein ihan pienen "janan", sellaiset 3m ehkä (ei olla ennen tehty), ja se löysi kyllä jäljen. Kulmista meni onnellisesti ohi. Täytyis oikeasti jotenkin saada sille semmonen zen-mielentila aikaiseksi jo heti alussa. Jonkin aikaa työskenneltyään se alkoi imemään enemmän sitä jälkeä ja 2 viimeistä kulmaa oli ihan ok. Purkki löytyi ja koira ois vielä jatkanut jälkeä...
Mietittäväksi jäi
× lyhyt nurmi + vesisade -oliko liian haastava jälki?
× kulmat pitää ehkä vielä vahvistella muutenkin kuin nameilla (tarkempi tallaaminen) ainakin nurmella siis
× ja sitten se mielentila-asia. Tällä kun kierrokset nousevat nollasta sataan nanosekunnissa.
Keppitreenin jätin illaksi.
Kaapon kanssa otin ihan pienesti hyvän mielen tokoa, vähän jääviä liikkeitä niin että kierrän koiran taakse siltä toiselta puolelta. Ihan ok. Seuraaminen taas roikkuu ärsyttävästi, mutta niin se aina tekee ja on muiden mielestä ihan ok mutta omasta mielestä ei.
Sitten harjoiteltiin merkin kiertoa. Tässä tulee esille nuo Kaapon pitkät piuhat, sillä ei mene kaaliin tuo että merkille ei jäädäkään töröttämään vaan palataan takaisin. Ja ilman käsimerkkiä ei meinaa irrota ei.
Muutamat kaket otettiin, pohjasora oli sellanen että en edes yrittänyt maahanmenoa kun  tiesin, että se ei halua mennä. Joten istu-uppia tehtiin.
Ilma oli aika lämmin, joten lopetin treenin kun Kaapo alkoi jo aika lailla läähättää.
Tätä koiraa ei kyllä häiriöt haittaa, oltiin seuran parkkiksella ja Lumijoentiellä kulki jatkuvasti vaikka mitä. Tuo ei edes huomaa mitään...
Kaapon kans jatkossa näiden liikkeiden osalta
×toistoja tuohon merkin kiertoon
×seuraamista joskus viileämmällä kelillä kunnolla nostattaen, mutta tätäkään ei liikaa kun ei se nouse siitä jos jankataan (blaahhh...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...