keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Käty eli kämppä tyhjenee

Pentujen luovutusikä tuli täyteen loppiaisena, ja tällä hetkellä tilanne on se, että kotona vipeltää enää viisi pentua. Ensimmäisinä lähtivät Sampo (JR) Turkuun ja Saana (Pirre) Kempeleeseen. Kuulumisiakin niistä on jo saatu ja niitä kyllä ilolla otetaan vastaan jatkossakin! Tänään keskiviikkona muuttovuorossa oli Pipsa (jonka kutsumanimi on vielä tätä kirjoittaessani mietinnässä), joka lähti Ouluun. Viikonloppuna vien (Kajaanin näyttelyyn mennessäni) Vuokattiin Armin (Putte) ja Epun (Elvis), joka matkaa siitä sitten vielä eteenpäin Joensuuhun. Kotiin jäävät sen jälkeen Ilonan kanssa hetkeksi Aadolf (Pontso) ja Pata-Patkula, jonka kutsumanimi on vielä maisteluvaiheessa.






Ei voi kyllä sanoa, että Neppu olisi pätkääkään kyllästynyt pentuihinsa. Minusta tuntuu, että eniten se niistä nauttii nyt, kun niiden kanssa voi leikkiä kunnolla. Ja sehän jaksaa... ja jaksaa... aina sillä on joku lelu suussaan, jolla se houkuttelee lapsiaan mukaan leikkimään. Ei-niin-mukavaa on sitten se, että se edelleen pistelee poskeensa pentujen kakat ja tilaisuuden tullen oksentaa niille ruokansa, yäk!






Inkeri suoriutuu tädin roolistaan kunniamaininnan arvoisesti, leikkimisen lisäksi se putsaa pieniltä pyllyt ja korvat. Hieman se on kilttinä tätinä ihmeissään, jos kaikki pennut päättävät yhtä aikaa tehdä rynnäkön sen päälle :). Onneksi on sohvat ja sängyt, joiden päälle pääsee tarpeen vaatiessa turvaan.




Onneksi meidän Ilonan lisäksi kolme muutakin pentua jäi tähän Oulun ympäristöön! Voidaan pitää pieniä kimpparalleja helposti. Rallia ne mennä viipottavat pihallakin, siinä saa olla useammat vikkelät jalat valmiina, kun pennut päästetään  irti takapihalle juoksemaan. Kaikkia ei kerralla ehdi edelleenkään valvoa, ulkoiluvuoroilla mennään, ja silti seikkailija- Pata ehti jo kerran livahtaa aidan alta tienaten sille päivälle koko porukalle kotiarestia.



Viikonloppuna tosiaan on tarkoitus mennä Inkerin kanssa Kajaani KV:hen, toivottavasti tämä mua pitkään vaivannut flunssa hellittää ennen sitä. Muut näyttelysuunnitelmat ovat tälle vuodelle ihan avoinna, kesällä todennäköisesti käydään ainakin Ruotsin puolella joku kehä pyörähtämässä ja Tromssa on "ehkä" -listalla myös. Tämä pentue tulee junnuikään vasta elokuun puolenvälin jälkeen, joten pentukehiä kummempaan ei kesällä näiden kanssa vielä taivu.


Kuulumisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...