maanantai 17. joulukuuta 2018

Viikot vierivät vauhdilla...




Pennut täyttivät eilen jo neljä viikkoa. Ihan hirveällä vauhdilla aika kuluu, vastahan ne syntyivät ja nyt jo vipeltävät menemään kovaa vauhtia! Kiinteä ruoka maistuu kaikille hyvin, jauheliha ja piimä tekevät kauppansa lautasilta alta aikayksikön. Kovin tyytyväisen oloista porukkaa tämä on, yötkin menevät aivan mainiosti (ovat menneet alusta asti), usein nukkuvat pitkälle aamuyöhön, ennenkuin Neppu menee niitä syöttämään. Ilmeisesti maitoa tulee niin paljon, että sen on helpotettava oloaan ja mentävä herättelemään pentuja syömään. Pennut on vielä pääsääntöisesti rajattuna yhteen huoneeseen, koska vaikutti siltä että Neppu huolestuu, kun porukka leviää ympäriinsä kuin "jokisen eväät". Pikkuhiljaa tilaa aletaan laajentamaan sitä mukaa, kun äitikoira pysyy laskuissa mukana. Monesti olen miettinyt, että osaako se laskea nuo kakarat, vai miten se päätyy tarkistelussaan siihen, että kaikki ovat tallessa... kahdeksaan asti on itsekin päivittäin moneen otteeseen laskettava :).

Neppu leikittää pentuja ja onhan tuolla kahdeksikolla kyllä muutenkin aina painiseuraa ihan omasta takaa. Lelut ovat alkaneet kiinnostaa, meillä vaan esimerkiksi pehmolelut tuppaavat kokemaan nopeasti kovan kohtalon Nepun ja Inkerin toimesta... Inkeri vähän vielä oudoksuu pentuja, se on käynyt niihin tutustumassa, mutta katsoo parhaaksi hypätä sängyn päälle karkuun, kun pentujen joukkorynnäkkö sen luokse alkaa. Kaapo-vanhus sen sijaan ei välitä pennuista ja se saakin oman rauhansa talossa ilman hännässä ja jaloissa roikkuvia riiviöitä. Niillä on hampaatkin alkaneet puhjeta, joten kohta saakin sitten meillä kulkea pentupainot lahkeissa... :)

Ensimmäiset pennunkatsojat kävivät eilen sylittelemässä pentuja ja Pablo-isän omistaja Juliska kävi myös kameran kanssa kylässä, tässä vähän tuloksia siltä vierailulta neliviikkoisista (ensin kaikki syntymäjärjestyksessa ja lopuksi sekalaisia kuvia):

u. Scabbers Patrick


u. Scabbers Picasso


n. Scabbers Penelope


u. Scabbers Presley


n. Scabbers Peggie


u. Scabbers Pontzo


n. Scabbers Petunia


n. Scabbers Priscilla


















Suurkiitos Juliska kuvista! Ja kuvataan lisää lähiaikoina... ;)
Aivan ihania koteja on pennuille luvassa, ja silti tuntuu haikealta, että kohta ne jättävät kotipesän ja hajaantuvat tahoilleen... Onneksi on vielä ainakin kolme yhteistä viikkoa edessä. Lisää pennunkatsojia on tulossa tällä viikolla ja kyllähän meidän muutkin koirat tästä ottavat ilon irti, kun pääsevät rapsuteltaviksi.


Kaaposta vielä sen verran, että vanhuuden vaivoja sillä alkaa olla. Sen veden juominen lisääntyi tässä syksyn mittaan, ja muutenkin sen käytös meni jotenkin vetäytyväksi, eikä se oikein aina jaksa Neppua ja Inkeriä (mikä sinänsä ei ole ihme kun ottaa tuon kaksikon vauhdin huomioon...). Käytin sen eläinlääkärissä, siltä otettiin pissa- ja verinäytteet sekä tehtiin päällisin puolin tarkastus. Verinäytteissä näkyi lievä anemia, jota nyt sitten kontrolloidaan kuukauden kuluttua, kuten vointia muutenkin. Muut arvot olivat hyvät ja pissa puhdasta. Se aiemmin oireillut oikea takajalka (täällä on siitä juttua) on jäykkä ja sen vääntely aiheuttaa kipua lonkan seudulla. Suun tilanne on hieman arvoitus, ilmeisesti se pitäisi rauhottaa että sinne pääsisi kunnolla tutkimaan, onko jotain vialla. Kipulääkekuurilla (Canicaral) koitetaan nyt saada selville, onko sillä joku paikka oikeasti kipeä, jos kuuri tepsii niin sitten kai täytyy tutkia, missä se kipu on ja tehdä päätöksiä sen mukaan. Sehän täyttää keväällä jo 12v, joten ei sinällään mikään ihme, että ikä alkaa painaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...