tiistai 3. lokakuuta 2017

Neppu RTK1 ja avoinkin korkattu

Tuo koularihan saatiin tosiaan jo elokuussa Seinäjoella, kun edustimme Nepun kanssa Rally-Tokon SM-kisoissa Suomen Schapendoes ry:n joukkueessa yhdessä Riinan ja Teslan, Katin ja Seelan sekä Sannin ja Pilkkeen kanssa. Oli kyllä hienoa päästä osallistumaan isoihin kisoihin ja nähdä monia hienoja suorituksia päivän aikana! Erityisesti on aina mukava nähdä rotukavereita harrastamassa, se kun ei täällä meillä päin ole kovinkaan tavallinen näky (varsinkaan kun agility ei kuulu omaan lajivalikoimaan). Neppu suoriutui omasta alokasluokan radastaan alkukankeuden jälkeen hienosti 97 pisteellä kaikkien virheiden tultua kahdelta ekalta kyltiltä. Koko meidän joukkue suoriutui erinomaisesti ja lopputuloksissa olimmekin sijalla 12/32. Rotujoukkueista olimme jopa toisia, vain belkkarit pistivät pisteen verran paremmaksi.

Oli kyllä huippureissu, Seinäjoella järjestelyt pelasivat ja sääkin pysyi jokseenkin kohtuullisena. Kiitosta vielä kerran joukkuetovereille ja otetaan ensi vuonna uusiksi!


Reissukaverit
Syyskuussa päästiin korkkaamaan myös avoin luokka rallyssa, kun kävimme Torniossa kisaamassa yhden radan verran Torkkin kokeessa. Kahden radan kisat olivat kyseessä, mutta meille ei paikkaa A-kisaan riittänyt ja B-kisaankin päästiin mukaan varasijalta. Meidän treenimäärään ja ohjaajan lajituntemukseen nähden rata meni mukavasti, kuulin taas kisakirjojen jaossa tuomarilta, mitä kaikkia virheitä olin ja olimme tehneet :). Tulos saatiin kasaan kuitenkin, AVO86. Uusin kaksi kylttiä, kun Neppu lähti vähän lapasesta pitkällä takasuoralla. Yllärinä saimme suorituksestamme myös tuomaripalkinnon, kommentein "iloinen sujuva suoritus". 



Tornion avoimen luokan rata


Nepun kanssa ollaan parhaillaan rallykurssilla, jossa käydään läpi tekniikoita ja voittajan sekä mestarin kylttejä. Tuntuu, että oikealla seuraaminen on kyllä ohjaajalle vaikeampaa, kuin se olisi koiralle. Tavoitteena meillä on nyt kuitenkin aluksi "vain" se RTK2, jonka jälkeen keskittynemme taas vähäksi aikaa tokoon ja EVL:n liikkeiden treenaamiseen. Rally-Tokon rotumestiksiin olen ilmoittanut Nepun ja Kaaponkin. Ne kisataankin jo puolentoista viikon kuluttua Kemissä. Toivottavasti vaan Nepun juoksut eivät tule ihan vielä sotkemaan suunnitelmia...

Niistä EVL:n liikkeistä sen verran, että siinähän riittää koiran lähettelemistä sinne, tänne ja tuonne. Sopii hyvin Nepulle, tuntuu että se nauttii tuosta tokon treenaamisesta ihan täysin siemauksin! Olen koirasta kyllä taas iloisen positiivisesti yllättynyt, se tuntuu hiffaavan nuo uudet liikkeet aika mukavasti ainakin häiriöttömissä olosuhteissa. Treeniä tietty vaaditaan hurjan paljon, ennen kuin ollaan koevalmiita, mutta tää hyppäys voi-evl ei tunnu tässä vaiheessa ollenkaan niin suurelta kuin mitä avo-voi oli. Ehkä ne ongelmat alkavat siinä vaiheessa, kun liikkeitä pitäisi alkaa tehdä peräjälkeen ja koiran pitää osata erottaa liikkeet toisistaan... se kun mennä suhaa niin vauhdilla, että aivot tuppaavat jäämään välillä kyydistä kokonaan. Ollaan treenattu sillä tavalla helpotetusti, että esim. ohjatussa kapuloiden viemisen jälkeen hoksautetaan sille vielä, missä se merkki olikaan. Ruudussa avitetaan sille eteen lähetystä, eikä olla vielä täydeltä matkalta tehty ollenkaan (eikä tuolla hallissa ainakaan mahdukaan). Härpäkkäliikkeessä suurin ongelma on, että se pysähtyy liian pian merkin kierron jälkeen, täytynee tehdä läpijuoksuja siinä. Seuraamisessa olen yrittänyt olla riittävän kriittinen ja mitähän vielä... paikkista on aika hankala treenata yksikseen, mutta ainakin periaatteen tasolla sitä nyt sitten tehdään (Janne saa kunnian toimia yleisenä häiriönä tässä) ja koetetaan saada edes joskus jonkinlaista rivitreeniä aikaiseksi.

Tarkoitus on kuitenkin käydä vielä voittajan kokeessa (tai kokeissa), tällä hetkellä ajatuksissa ovat tokon rotumestikset marraskuussa Janakkalassa. Samana viikonloppuna on myös Tampere KV, johon ehkä ilmoitan sitten Inkerin, mikäli tuonne tokokokeeseen lähdemme. Suunnitelmia on lisätty ko. välilehdelle, menoja piisaa loppuvuonna, mutta hyvä niin :).

Jos jotain Kaapon ja Inkerinkin muista kuulumisista. Kaapo on vähän tehnyt sitä rallya ja olenpa jo sen kanssa ottanut jonkun verran avoimen luokan kylttejäkin, katsotaan, mihin vielä intoudummekaan tässä lajissa. Se on pysynyt ihan mukavassa kunnossa (*koputtaa puuta nyt tässä samalla kirjoittaessaan*), syö hyvin ja on pirteä, joten mikäpä sen kanssa puuhaillessa. Mennään päivä ja viikko kerrallaan.



Inkeri puolestaan. No, se on Inkeri :) . Syliin tuppautuva homssantuusa, joka on varustettu kengurubensalla. Sen kanssa tehdään tokoa ja välillä tulee jo tunne siitä, että se jopa alkaa kuunnella ja tehdä asioita ihan asiaan kuuluvalla tavalla. Edelleen se välillä porhaltaa omiin liikevariaatioihinsa, mutta suotakoon sille omat lotushetkensä... seuraaminen on yhtä pomppimista, ja kosketusalustan se nappaa _aina_ mukaansa, kun siihen vain tilaisuus tulee. Että töitä riittää, niitä pikkuvikoja ;). Inkeri pääsee tokokurssille marraskuussa.  Näytelmiä Inkerin kalenteriin on jo joitakin buukattu.


Inkeri noin 8,5kk


Ja nyt tätä kirjoittaessa huomaan yhtäkkiä, että Inkerihän täyttää tänään sen maagisen 9kk, jolloin junnuluokkaikä näytelmäpuolella on saavutettu! Onnea Inkeri ja muut Coolit, täytyy yrittää huomenna ottaa sankarista kuvaa taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...