maanantai 4. heinäkuuta 2016

Erkkari 3.7.


Nastolan erkkariin oli tämä vuonna ilmoitettu ennätysmäärä schapeja, peräti 91kpl! Säätiedotukset varoittelivat sunnuntaille kovaa sadetta, ukkosta ja varmaan puukkojakin taivaalta, joten sen mukaisesti varustautuneina ajelimme lauantaina Lahteen. Oli telttaa, sadetakkia, saapasta, pipoa, sateenvarjoja ym.ym.ym. Sunnuntaiaamu valkenikin uhkaavan harmaana ja aamulenkillä koirat ja Janne saivatkin kunnon kasteen (itsehän pysyttelin hotellihuoneessa, heh).

Itse näyttelyalueella Nastolassa sää pysyi suorastaan kuumana ja kuivana lähes koko päivän, kastuttiin vasta, kun purettiin leiriä iltapäivällä. Aurinkorasvaa ei ollut tullut mieleenkään ottaa mukaan, joten kivasti kärvähdettiin siellä sitten tietenkin. No, onneksi ei oltu ainoita, ehkä pitää jatkossa tästä oppineena oikein porukalla sopia, että varmasti on sadevarustusta riittävästi mukana kaikilla niin ainakaan ei sada :).

Tuomarina tänä vuonna oli hollantilainen rodun spesialisti Rob Douma. Hän piti laatuarvostelussa tiukkaa linjaa, aluksi näytti siltä, että voiko sieltä ERIä saadakkaan. No, onneksi sentään niitä erinomaisiakin yksilöitä lopulta löytyi ja kyllä tuommoisella koiramäärällä paras uros ja -narttu kehät olivat lopulta melko suuret.

Meiltä oli ilmoitettuna kumpikin koira, ja tämä olikin näillä näkymin Kaapon viimeinen esiintyminen näyttelykehässä. Huonosti se ei lainkaan mennyt.

Kaapon arvostelu:

"9 years very lovely in type.
Shown in tiptop condition.
Masculine head, round brown eyes.
Scissor bite (according to the certificate of vet).
Thin ears, well bodied.
Typical angulations.
Springy movement.
Correct light bone and feet.
Lovely coat.
Typical tail action on the move."
VET ERI/1 SA, PU2, VSP-vet.

Kaapo-papparaiselle kyllä ihan "kelpo" suoritus tulla uroksissa toiseksi tuollaisessa koiramäärässä! Tuomari tykkäsi, että sen kroppa ei kyllä lainkaan kertoisi koiran iästä, mikäli ei tietäisi sen olevan jo noin vanha. Tähän onkin hyvä lopettaa näyttelyura, ei nyt ihan huipulta mutta siitä hopeasijalta. Kaikenhan se on jo voittanut, moneenkin kertaan, joten mitään ei jäänyt hampaankoloon. Ja mitä tuota odottelemaan, että sijoitukset tästä enää laskevat :). Sai arvoisensa lopun tämä taival. Josko se jäisi ihmisten mieleen tuollaisena kohtalaisen vetreänä vanhuksena eikä "kehäraakkina". 

Nartuissa Neppu esiintyi nuorten luokassa. Se uusi viime vuotisen erkkarituloksensa, tosin eri luokassa (viime vuonna tietenkin junnuissa).

Nepun arvostelu:

"Lovely youngster, 
Correct size & length of body.
Feminine head. Well balanced.
Correct bite. Thin ears,
Good neck
Well propotioned body,
Well angulated around.
Lovely movement,
Although sometimes a bit proud of her tail.
Shows a lot of quality." 
NUO ERI/2 SA

Muu Kaapon paikalla ollut jälkikasvu palkittiin seuraavasti:

Trasseli Hengaillaan "Sisu" NUO ERI/1
Trasseli Hunningolla "Huili" NUO ERI/2
Trasseli Hepsankeikka "Hipsu" NUO EH
Trasseli Huiskin Haiskin "Huisku" NUO ERI/3
Scabbers Ambrosia "Rose" NUO EH/4

Esitettiin Kaapon jälkeläisluokkakin, mukana oliva Huili, Sisu, Neppu ja Huisku. Saatiin tulos JÄLK.2KP seuraavalla arvostelulla:

"Correct sizes and length of body.
Lovely coats.
Correct bone, 
Typical expressions." 

Kaapo osallistui lastensa Huilin, Sisun ja Huiskun kanssa myös Trasselin kasvattajaluokkaan, siitä tulos KASV.2KP.

Oli kyllä jälleen hurjan kiva erkkaripäivä, ja oli kiva nähdä tuttuja ja tietenkin tuota Kaapon jälkikasvua, innolla kyllä niitä seuraan mitä niistä tulee :). Kaikki vaikuttavat ihan schapen näköisiltä ja luonteet ovat rohkeita ja avoimia, kivoja nuoria koiria!

Laitan tähän loppuun muutamia kuvia. Meillä ei ollut kameraa mukana, joten omat otokset ovat pelkästään kännykkäkuvia, mutta onneksi siellä oli paikalla taitavampia valokuvaajia, joiden kuvia saadaan katsella ja lainata! Huippua!


Trasseli Hui Hai. Poseerata se jaksaa vanhanakin.
Neppiskin poseeraa. Kyllähän se ihan isänsä tytöltä näyttää. Kuva Tuija Laurila

Kaapo kipsuttelee kehässä. Kuva Tuija Laurila
Vsp-VET Trasseli Hui Hai (PU2) & Rop-VET Puuparran Ruusa (ROP)
Kuva Tuija Laurila



             Scabbers Afrodita vauhdissa. Kuva Tuija Laurila.



               Kotona löydettiin vielä kolo Kaapon palkintokaapista 
               hienolle uusimmalle erkkaripytylle ja ruusukkeelle. Kyllähän tuo
               kaappi pitää sisällään PALJON upeita muistoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...