keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Pakkikaan ei enää puutu :)

Vähän treenipäivitystä. Kesälle on tullut buukattua jos jonkunnäköistä menoa, mutta edelleen yritetään pitää kiinni siitä tavoitteesta, että avoimen kokeeseen mennään ennen talvea. Treenataan sen verran kuin ehditään.

Uusi tokokurssi starttasi eilen, ja ilokseni huomasin, että uusi kenttä ja uudet treenikaverit olivat Nepulle ihan fine, se pystyi keskittymään tekemiseen ihan hyvin. Suuri askel eteenpäin viime kesäisestä helikopterishowsta 😀.

Jos nyt liike kerrallaan miettisi, mitä pitää tehdä ennen kuin voidaan kokeeseen lähteä.

1. Paikalla istuminen. Eilen aamun kaveriporukkatreenissä se lähti jostain syystä perään, tuota jäämistä pitää vahvistaa. Illalla onnistui. Istui kuin tatti jäätyään, kiertokin onnistuu. (Voittajaa ajatellen käskytykset menivät illalla nappiin, kävin vähän aikaa piilossa, ok). 

2. Seuraaminen. Tässä yritän pitää ilmeen hyvänä, ei liikaa hinkaamista, paljon palkkaa. JA SE PAKKI OLI YHTÄKKIÄ LÖYTYNYT! Vaikka en suoraan sanottuna ole sitä edes treenannut, niin eilen, kun Katja käskytti seuruun ja pakki oli siellä ihan kaavion lopussa, se lähtikin tosi hyvin ilman mitään pomppuja liikkeelle! Nyt treeniin perusasento pakin lopuksi.  Itsenäisesti sitä siinä vähän työstinkin ja kyllä se sieltä alkaa löytyä.

3. Ja 5. eli jäävät. Kuunteluharjoitusta, että malttaisi tehdä mitä käsketään. Kiertojen vahvistelua.

4. Luoksari. Ok. Kai. Makuulta olen ottanut ehkä kahdesti.

6. Merkin kierto. Tää tuntuu olevan tosi monelle koiralle vaikea. Siihen varmaan vaikuttaa ympäristö niin paljon, että koirien on vaikea ainakin vieraassa paikassa hahmottaa sitä tötsää. Nepulla aika hyvällä mallilla, olen enemmän vahvistanut nopeaa kiertoa, pa tulee kyllä kun eilen kokeilin. Eilen se tosin haksahti johonkin toiseen ajatukseen sekunnin murto-osaksi kerran mennessään merkille ja kierto ei sitten enää onnistunutkaan vaan kurvasi merkin edestä. Paljon treeniä eli paikoissa! 

7. Nouto. Pa tulee tässäkin jo melko hyvin, vahvistellaan sitä käskyn odottamista...

8. Kauko-ohjaus. Kauempaa se Nepun sukeltamisilmiö ei tule niin helposti esille, eli avoimen kaket sille jopa helpompi kuin alokkaan. Nyt yritän ottaa ohjelmaan sen kaukolaatikon, eli treenattais tuossa pihalla voittajan vaihtoja.

9. Hyppy. Ok. Voittajan hyppynoutoa pitää vahvistella. Se tulee helposti kiertämällä palautukseen.

10. Ruutu. Se tuntuu aina valuvan minusta katsottuna oikealle, pysähtyy ruudun reunalle ja odottaa toista käskyä... nyt pitää antaa sen itse hakeutua keskelle, ja pysäyttää vasta sitten. Ja taas sitä treeniä eri paikoissa, että alkaa oikeasti hahmottaa tämänkin varmasti. 

11. Kokonaisvaikutus. Oon kyllä tosi iloinen ja helpottunut siitä, että se nykyään pysyy hallinnassa myös liikkeiden välillä eikä lähde niin helposti sooloilemaan. Kyllä se edelleenkin vaatii mun hereillä olemista, eikä oo semmoinen pomminvarma kuten esim. Kaapo on.

 Nyt pitäisi treeneissä mennä jotenkin suunnitelmallisesti, että tulee kaikkia liikkeitä tehtyä (ja vähän myös niitä ylempien luokkien liikkeitä). Paljon olis duunia tehtävänä kyllä, mutta onneksi ei mitään katastrofaalisia ongelmia ainakaan tässä vaiheessa ole. Mutta niitähän saadaan toki helposti aikaiseksi 😜.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitetaanpas taasen vuosi pakettiin

Onpa jäänyt tämä blokkaaminen kokonaan tänä vuonna!  Vuotta 2022 kuvaa (koira)harrastamisen osalta varmaan parhaiten sana "rennosti&quo...